Снимка БГНЕСМинистрите на вътрешните работи на Франция, Германия и Италия

...
Снимка БГНЕСМинистрите на вътрешните работи на Франция, Германия и Италия
Коментари Харесай

Франция, Германия и Италия се събират спешно да обсъдят бежанския поток

Снимка БГНЕС
Министрите на вътрешните работи на Франция, Германия и Италия ще се срещнат в Париж тази неделя, с цел да обсъдят вероятно потреблението на " съгласуван метод ", който да помогне на Италия да се оправи с множеството мигранти, достигащи пристанищата й, оповестява БГНЕС.
Във френската столица към Жерар Колумб, Тома де Мейзиер и Марко Минити ще се причисли и комисарят на Европейски Съюз по въпросите за бежанците Димитрис Аврамопулос. " Целта е да изградим съответен и съгласуван метод към притока на мигранти в Централното Средиземноморие ", съобщил за Агенция Франс Прес източник.
БГНЕС напомня, че до решението за взаимна намира се стигна, откакто в сряда италианското държавно управление заплаши, че ще спре достъпа на всички задгранични плавателни съдове, които транспортират бежанци през Средиземно море. Тогава министър председателят Паоло Джентилони упрекна други страни-членки в Европейски Съюз, че си затварят очите за казуса и единствено „ обръщат глава на другата страна “.
Над 77 000 мигранти дойдоха в Италия от началото на годината, а единствено през последните 4 дни от Северна Африка към Европа, т.е. точно към Италия, се насочили още към 10 000 души. Най-голям брой мигранти потеглят от Либия. Сред тях име освен африканци, само че и лица от Арабския полуостров, Сирия, Бангладеш, които бягат от военните спорове и мизерията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР