Снимка БГНЕСМинистърът на отбраната на Австрия Ханс-Петер Доскоцил предупреди за

...
Снимка БГНЕСМинистърът на отбраната на Австрия Ханс-Петер Доскоцил предупреди за
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Австрия: На Балканите има пълзяща ислямизация

Снимка БГНЕС
Министърът на защитата на Австрия Ханс-Петер Доскоцил предизвести за увеличение на въздействието на исляма в Югоизточна Европа, предава БГНЕС.
" Виждаме пълзяща ислямизация на Балканите ", съобщи пред в. „ Велт “ авторитетният австрийски социалдемократ. Той гледа на това с " огромна угриженост ". " Изчезва тежестта на Европейски Съюз на Балканите. От друга страна Турция и Саудитска Арабия надграждат своето въздействие ", сподели Доскоцил.
Анкара ще усилва въздействието си в Косово, Албания и Сърбия: " Поради това развиване на нещата съгласно мен е безразсъдно Турция да може да изпраща от ден на ден бойци в границите на интервенциите на НАТО на Балканите ", сподели министърът. Такава смяна на салдото на силите не може да бъде в полза на европейците. Доскоцил добавя, че Германия и други страни не би трябвало да позволяват нарушение на съотношението на силите и стабилизирането на демокрацията в района.
Австрия, която от своя страна не принадлежи към НАТО, сега е показана в границите на така наречен Партньорство за мир с към 700 бойци в задачите на НАТО на Балканите. Но защото Анкара блокира по-нататъшното присъединяване на Австрия в стратегиите за партньорство заради рецензиите от Виена към политиката на турското държавно управление, броят им може да намалее в дълготраен проект. Има доказателства, че Турция може да се опита да запълни тази празнота.
В продължение на десетилетия Балканите се преглеждат като естествена сфера на въздействие на Европейски Съюз. Обикновено залитнат ли европейците, оказват помощ Съединените щати. Но тази система постепенно от ден на ден се разгражда. На прага са се появили нови участници, които уголемяват от ден на ден и повече въздействието си, разяснява „ Велт “.
Това се пробва да прави Турция с великодушното възобновяване на потърпевшите през войната джамии в градове като Баня Лука и Сараево (Босна), Призрен и Прищина (Косово), или като главен вложител в небогати селски региони на Босна и южната част на Сърбия, с цел да завоюва сърцата на хората. В Косово турски компании са показани в хранително-вкусовата индустрия, съществено участват в пътното строителство и енергийния бранш. В Албания турското въздействие също се уголемява.
Европейски Съюз даде обещание на страните от Западните Балкани още през 2003 година, че един ден ще се причислят към съюза, само че доста страни са разочаровани, тъй като договарянията за присъединение са доста мъчно или изобщо не се придвижват. От друга страна Брюксел постоянно упорства за усилване на битката с корупцията на Балканите и за осъществяване на действителни промени.
От години в района се влива финансова помощ от Европейски Съюз с милиарди. Но задължението на европейците явно не играе огромна роля в съзнанието на популацията. В Сърбия с финансови помощи до 2020 година в размер на 1,5 милиарда евро Европейски Съюз е най-големият донор за поощряване на промените и стопански планове. Въпреки това, Русия и Турция се възприемат като най-важните поддръжници на страната. " За Европейския съюз това единствено може да значи, че би трябвало да създадем по-видим нашия ангажимент благодарение на сръбската политика и гражданското общество ", сподели Дейвид Макалистър (ХДС), ръководител на Комисията по външните работи в Европейския парламент и специалист по Балканите.
Освен Турция и Русия уголемява въздействието си. " Балканите към този момент не се вслушват в Брюксел ", написа през март „ Sputnik “. Москва обезпечава на Сърбия шест самолета МиГ-29. Руските олигарси са закупили огромни елементи от адриатическото крайбрежие на Черна гора. Босненските сърби са оставили своята рафинерия в Босански Брод и Модрица на съветски компании, напомня БГНЕС.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР