Снимка БГНЕСКанцлерът на Германия - Ангела Меркел и министърът на

...
Снимка БГНЕСКанцлерът на Германия - Ангела Меркел и министърът на
Коментари Харесай

След дълги часове на преговори: Правителствената криза в Германия е избегната

Снимка БГНЕС
Канцлерът на Германия - Ангела Меркел и министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер реализираха съглашение по противоречивата миграционна политика, предава Българска национална телевизия. Гарантира се свободното придвижване в Европейски Съюз, само че Берлин ще може да вземи ограничения за ограничение на миграцията - това е залегнало в основата на документа.
След няколко напрегнати дни и дълги часове на договаряния късно нощес водачите на двете съществени партии - Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел и Християнсоциалния съюз на Хорст Зеехофер оповестиха, че са удовлетворени от постигнатия компромис, прибавя Националната телевизия.
Споразумението планува търсещите леговище, идващи в Германия, само че към този момент регистрирани в друга страна от Европейски Съюз, да бъдат настанявани в така наречен директни центрове на германско-австрийската граница, а не да бъдат разпределяни в центрове в цялата страна. След изследване на техните досиета те ще бъдат връщани в страните, от където са пристигнали. Депортирането обаче би трябвало да се провежда в границите на административни съглашения, подписани със съответните страни.
Германия се изправи на ръба на държавна рецесия откакто Хорст Зеехофер изиска ограничение на мигрантския напор, заплаши със затваряне границите на Германия и даже с оставката си. Докато канцлерът Меркел настояваше за европейски, сложен отговор по тематиката, напомня Българска национална телевизия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР