Снимка БГНЕСЧленове на еврейската общност са се натъкнали на множество

...
Снимка БГНЕСЧленове на еврейската общност са се натъкнали на множество
Коментари Харесай

Вандали са осквернили еврейските гробища в София

Снимка БГНЕС
Членове на еврейската общественост са се натъкнали на голям брой разрушени надгробни плочи в еврейското гробище, което се намира на територията на Централен Софийски гробищен парк, предава БГНЕС. Те са алармирали за вандалския акт Организацията на евреите в България „ Шалом “.
Председателят на ОЕБ " Шалом " доктор Александър Оскар навреме се обърнал към Столична община по въпроса и получи увещание от зам.-кмета доцент доктор Тодор Чобанов, който дава отговор за гробищните паркове и погребално-обредната активност на територията на общината, че ще се вземат всички нужни ограничения за определяне самоличността на причинителите и техните подбуди.
Чобанов е изразил откровено страдание за този вандалски акт, изключително в навечерието на три от най-важните и алегорични празници в еврейската вяра - Рош Ашана, Йом Кипур (Денят на изкуплението) и Сукот. Надяваме се вредите скоро да бъдат възобновени и имаме вяра, че виновните институции ще подсигуряват в бъдеще сходни дейности да не се повтарят, приканват от ОЕБ „ Шалом ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР