Снимка БГНЕСБританският външен министър Борис Джонсън се съгласи днес със

...
Снимка БГНЕСБританският външен министър Борис Джонсън се съгласи днес със
Коментари Харесай

Борис Джонсън сравни Световното по футбол в Русия с Олимпийските игри през 1936 г.

Снимка БГНЕС

Британският външен министър Борис Джонсън се съгласи през днешния ден със мнението, че съветският президент Владимир Путин употребява Световното състезание по футбол в Русия по същия метод, по който Адолф Хитлер употребява Олимпийските игри през 1936 година, предава БНР.

На изказване от депутата от Лейбъристката партия Йън Остин, че съветският президент желае да прикрие бруталния си подкупен режим посредством Световното състезание футбол, Дипломат номер едно на Англия отговори, че е изцяло склонен с тази теза. Джонсън добави, че ще организира незабавна среща с Русия за сигурността на почитателите по време на шампионата.

Йън Остин преди този момент съобщи, че той обича футбол и обича да гледа националния тим на Англия, само че е изпълнен с паника по какъв начин Путин ще употребява събитието. „ Идеята Путин да връчи международната купа на капитана на тима победител, концепцията Путин да употребява това като пиар опрощение, с цел да замаже дейностите на бруталния му и подкупен режим, за които той е виновен, ще изпълва с смут “, уточни Остин.

Когато обаче Остин предложи британският тим да се отдръпна от шампионата, Борис Джонсън изрази противоречие. Външният министър счита, че е неправилно почитателите и футболистите да бъдат наказвани по този метод, споделя още Националното радио.

В Москва представителят на Министерството на външните работи Мария Захарова реагира неотложно с изказване, че сравненията сред Русия и хитлерова Германия са неприемливи, съобщи Ройтерс, представена още веднъж от БНР.
Каквито и да било такива съпоставения не са почтени за глава на дипломатическо ведомство на европейска страна, написа Захарова във фейсбук. Тя декларира, че Борис Джонсън е токсичен от ненавист, завист, непрофесионализъм и безочливост, прибавя Националното радио.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР