снимка: БГНЕСАгенция Пътна инфраструктура обяви пълна готовност да посрещне влошаването

...
снимка: БГНЕСАгенция Пътна инфраструктура обяви пълна готовност да посрещне влошаването
Коментари Харесай

Властите обявиха пълна готовност за снега

снимка: БГНЕС

Агенция " Пътна инфраструктура " разгласи цялостна подготвеност да посрещне утежняването на времето в страната. 3000 машини са в подготвеност за поддържане на пътищата по отношение на предстоящите снеговалежи и мощен вятър. Според синоптиците са вероятни заледявания поради внезапното рухване на температурите, виелици и снегонавявания.
Шофьорите, на които им следва пътешестване, е належащо да потеглят на път с коли готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, поучават от АПИ.
Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и подхващат всички нужни дейности за обезпечаване проходимостта на републиканската мрежа при зимни условия.
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – http://www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
Готова за снега е и София - от общината оповестиха, че са осъществени обработки със смеси против замръзване в целия град, а 120 снегорина са чистили улици и булеварди, главно където се движи градският превоз, в регионите със стръмни и рискови сектори, общинските пътища и Южната дъга на Околовръстното. " Изпълнява се и разчистване на прилежащите пространства към спирките на градския превоз ", твърдят от кметството.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР