Снимка: БГНЕС Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) повиши

...
Снимка: БГНЕС Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) повиши
Коментари Харесай

ВСС повиши в ранг човека на Бойко Димитър Узунов


Снимка: БГНЕС

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) увеличи във вторник в сан " арбитър във Върховен касационен съд и Върховен административен съд " някогашния член на съвета Димитър Узунов, добил известност в скандалните записи от " Яневагейт " като " индивида на Бойко ".

Както е известно, той не се възползва от кариерните бонуси, прокарани от ГЕРБ с последните промени в Закона за правосъдната власт (ЗСВ), и след края на мандата му като правосъден кадровик се върна на работа в Районния съд в Сандански.

Именно като редови арбитър там той изиска да придобие трети сан, което бе гласувано от Съдийската гилдия без никакви диспути, защото против Узунов няма дисциплинарни производства, наложени санкции или висящи каузи.

Районните съдии и прокурори получиха правото да бъдат повишавани в трети сан с промени на Закон за съдебната власт от 2016 година Дотогава законът ги ограничаваше " до два по-горни ранга, в това число, считано от ранга на заеманата служба ".

Освен неналичието на дисциплинарни производства, санкции и висящи каузи, изискванията за придобиване на сходен сан от магистрати на районно равнище са " получена позитивна сложна оценка " доста добра " от последното атестиране, в случай че е прослужил на съответната или приравнена служба минимум три години и има нужния според член 164 юридически стаж за заемане на длъжността, съответстваща на по-високия сан ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР