Снимка: БГНЕС Премиерът Бойко Борисов има номинация за следващ здравен

...
Снимка: БГНЕС Премиерът Бойко Борисов има номинация за следващ здравен
Коментари Харесай

Следващият здравен министър ще бъде обявен на 10 ноември


Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов има номинация за идващ здравен министър на мястото на подалия оставка проф. Николай Петров, разгласи той в събота по време на ревизия на строителството на новия четирилентов път Поморие – Ахелой. Името му обаче ще стане ясно на 10 ноември.

По мотив идните съвещания сред Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи за първи избор на съмнение против третия му кабинет, Борисов означи иронично, че очевидно интервалът, в който той вероятно ще се гласоподава не е селекциониран инцидентно.

" Вотът на съмнение е право на всяка една съпротива, само че за какво избират подобен миг? Ако сме национално виновни, би трябвало да не го вършат в този момент. Вот на съмнение се прави, с цел да мине, а не да правиш единствено фукане, че правиш избор на съмнение. Ако допуснем, че задачата им е да мине, това значи да се озовем без парламент по време на председателството на Европейски Съюз ", съобщи министър председателят.

След което напомни две от обичаните си поговорки – „ Крадецът споделя „ Дръжте крадеца” и „ В пъкъла на българския котел не е нужно да се поставят пазачи”.

" Ние можем умерено да се дърпаме сами надолу и шест месеца, до момента в който сме във фокуса на Европа, да се изговорят всички нелепости, които на някого му дойдат на акъла ", добави Борисов.

По думите му ръководещите обмислят да предложат отпадане на отминалостта наприватизацията и " и да се върнем в целия престъпен преход на приватизация ".

" Може би отминалостта за приватизация би трябвало да върви дружно с този избор на съмнение, тъй като над 30 милиарда са открадни по време на приватизацията в България и няма осъдени ", разяснява още министър председателят.

По отношение на възобновяване от наводненията край Бургас, Борисов заяви, че са нужни общо 4.3 млн. лева Първоначално отпуснатите 1 млн. лева са изразходвани единствено за неотложни почистващи дейности. От тях 600 000 лева са отпуснати на Камено, а останалите – на Бургас. Пострадалите фамилии към този момент са получили еднократната държавна помощ от 325 лева Премиерът посочи, че 1.5 лева ще коства построяването на нова инфраструктура към бургаския комплекс " Меден Рудник ", с цел да се освободи тежкият трафик в региона му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР