Снимка: БГНЕС Подобно на своя почетен лидер Ахмед Доган, ДПС

...
Снимка: БГНЕС Подобно на своя почетен лидер Ахмед Доган, ДПС
Коментари Харесай

Йордан Цонев: България се нуждае от нов тип управление, не стани да седна


Снимка: БГНЕС

Подобно на своя почетен водач Ахмед Доган, Движение за права и свободи счита, че България се нуждае от нов вид ръководство и по тази причина няма да взе участие във формулата, изповядвана от Българска социалистическа партия – " стани да седна ".

Това стана ясно от думите на зам.-председателя на ПГ на придвижването Йордан Цонев в четвъртък пред Нова телевизия във връзка импортирания от левицата избор на съмнение към държавното управление.

" Твърде доста разлики има сред Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Ние нямаме идентична визия нито за бюджета, нито за налозите. Ние сме партии с друга политическа физиономия. Това е неоспорим факт ", съобщи Цонев с уточнението, че с сътрудниците му ще поддържат вота, само че със свои претекстове.

Провалът на битката с корупцията е мотив, който употребяват социалистите, а не Движение за права и свободи, акцентира депутатът.

" Когато нямаш квалифициран коренно нов вид за ръководство, няма потребност да предлагаш на българските жители същото политическо меню с други реализатори. В последните 10 години България се нуждае от съществени промени във всички сфери. Констатират го всички партии, само че никой не го прави. Няколко кабинета не съумяха да създадат тези промени ", добави Цонев.

Той обаче не разяснява обстоятелството, че точно Движение за права и свободи играе дейна роля при блокирането на всеки опит за по-радикална правосъдна промяна, в това число и при орязването на конституционните промени, довело до оставката на някогашния правосъден министър Христо Иванов при предходния кабинет на Бойко Борисов.

" Когато се съберат две партии с несъвместими стратегии, те не вършат дълбоки промени. Програмите на ГЕРБ и на националистите са несъвместими на 50%. Нашата стратегия с тази на Българска социалистическа партия – също. Ние сме управлявали с Българска социалистическа партия и сме управлявали несполучливо в огромната си степен – щом не можахме да реформираме системите ", уточни още Цонев.

По думите му Движение за права и свободи било съпротива на държавното управление, " най-малкото тъй като в него вземат участие националисти, само че освен поради това ".

" Никак не е нужно опозицията да е единна. Единни би трябвало да са партиите в ръководството. Това, че Българска социалистическа партия внася избор на съмнение, и че ние ще го подкрепим с други претекстове, няма значение. Важното е недъзите на това ръководство да бъдат казвани и в случай че могат – да бъдат поправени ", добави депутатът, подминавайки събитието, че Движение за права и свободи гласоподава дружно с ГЕРБ всички предпочитани за ръководството законопроекти.

Само преди ден двете обединения гласоподаваха дружно и законопроекта на Цонев и Делян Пеевски против така наречен вторично плячкосване на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка.

Помолен да разяснява антиправителствените митинги в отбрана на Пирин, зам.-шефът на ПГ на Движение за права и свободи съобщи: " Ние считаме, че би трябвало в границите на рационалната екология да се даде опция жителите да упражняват ски спорта. Аз не мога да схвана по какъв начин в Австрия всеки курорт може да има по 300 километра писти и по 80 лифта, а пък ние да имаме един и това да пречи на екологията ".

" Движение за права и свободи ще работи за това да се форсира процесът на интеграция на страните от Западните Балкани и да се форсира процеса на разговор с Турция. На Балканите няма място за етно-национализъм ", сподели още Йордан Цонев във връзка с един от главните цели на БЪлгария в границите на европредседателството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР