Снимка: БГНЕСНие ще продължим с доставките на газ през Украйна

...
Снимка: БГНЕСНие ще продължим с доставките на газ през Украйна
Коментари Харесай

Владимир Путин: Ще продължим да доставяме газ през Украйна

Снимка: БГНЕС
" Ние ще продължим с доставките на газ през Украйна до тогава, докато ни е стопански целесъобразно ". Това е декларирал съветският президент Владимир Путин на конференция по време на визитата на немския канцлер Ангела Меркел. Двамата се срещнаха през днешния ден в Сочи, предадоха международните агненции.
Путин и Меркел са разискали отдръпването на Съединените щати от нуклеарното съглашение с Иран и са на мнение, че е от интерес за Иран да остане в договорката. Меркел е декларирала също, че Русия остава стратегически сътрудник за Германия и положителните връзки с Москва не пречат на продължение на транс-атлантическото съдействие.
В последните дни има съществено напрежение сред Европейски Съюз и Съединени американски щати поради решението на американския президент Доналд Тръмп да се изтегли от нуклеарната договорка и да наложи нови наказания на Иран. Темата се оказа съществена и на срещата на върха на Европейски Съюз в сряда и четвъртък в София и засенчи приобщаването на Западните Балкани към еврообщността.
Путин и Меркел са разговаряли и за построяването на газопровода " Северен поток 2 ". Според съветския президент това е извънредно търговски план и той няма нищо общо с политиката. " Проблемът е, че " Северен поток 2 " планува и може да се употребява освен за директни доставки до Германия, само че и до други европейски страни. А Доналд не е единствено президент на Съединените щати, а и доста мощен бизнесмен и мисли за отбрана на своя бизнес ", е декларирал Путин, съобщи БНР.
Проектът " Северен Поток 2 " би трябвало да доставя газ под Балтийско море от Русия до Германия, като заобикаля Полша и Украйна. Той получи позволение от Германия и Финландия, само че е оспорван от Полша. На немска територия обаче към този момент стартира подготовка за построяването му.
В началото на срещата си Владимир Путин и министър-председателят Дмитрий Медведев са провели къс диалог на съветски език с Ангела Меркел, оповестява ТАСС. Днес Медведев, назначен още веднъж за министър-председател, обсъждаше с Владимир Путин състава на новото съветско държавно управление. Медведев изразил вяра пред Меркел за контакти на новото съветско държавно управление с немския кабинет. " На добър път! ", поискала му Меркел.
По време на конференцията Путин поискал на някогашния разузнавач Сергей Скрипал " положително здраве ", откакто той беше изписан от болничното заведение, в която беше настанен след отравянето му с " Новичок " през март. " Дано Бог го подари с положително здраве... Ако военно създадена отрова беше употребена, този мъж щеше да почине на място. Благодаря на Бог, че той се възвърне и напусна болничното заведение ", е декларирал Путин, съобщи БГНЕС.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР