снимка БГНЕС “Като погледна тенденциите, излиза, че се справяме добре.

...
снимка БГНЕС “Като погледна тенденциите, излиза, че се справяме добре.
Коментари Харесай

Валентин Радев: Ставаме все по-добри, но нямам предвид себе си


фотография БГНЕС

“Като погледна трендовете, излиза, че се оправяме добре. Нямам поради себе си, а Министерство на вътрешните работи и държавното управление “, разгласи вътрешният министър Валентин Радев в понеделник пред Нова телевизия във връзка претенции избор на съмнение от Българска социалистическа партия за проблемите в бранш “Сигурност”.

“В претекстовете си хващаха обособени случаи и върху тях градяха някаква логичност. Според мен не е вярно. Трябва да се вършат разбори и тогава да се нападна нещо”, съобщи Радев.

“За да кажем дали сме добре, би трябвало да се съпоставим с предходни интервали – какво е било преди година, 2-3-10 (години-б.р.). Анализите за последните 10 години сочет, че съпоставяне с преди години, както и съпоставено с други страни, Министерство на вътрешните работи се оправя добре. Мога да ви покажа за убийствата в другите страни. Графиките демонстрират, че в страните, с които се съпоставяме, убийствата са в пъти повече. Стремим се и всеки ден ставаме по-добри”, сподели Радев.

Като образец за " страни, с които се съпоставяме " той даде Белгия и Финландия, където убийствата на 100 000 души били повече. Последната налична статистика на Евростат за умишлените убийства е за 2015 година Справката демонстрира, че Финландия има по-малко убийства на 100 000 души, а статистика за Белгия няма.

Радев посочи като триумф и подобрението на работата на телефон 112.

Един от причините на Българска социалистическа партия за претенции избор на съмнение против държавното управление бе бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Софийския централен затвор. Около месец след бягството Пелов бе убит от осведомител на Министерство на вътрешните работи в центъра на Ботевград. Оказа се, че полицията е получили няколко сигнала, че пандизчията е в града, само че не е съумяла да го открие, тъй като Пелов си бил пуснал брада.

“Авторитетът на полицията в Ботевград е бил намалял по ред аргументи. Анализирали сме ги. Знаем какво се е случило и ще се поправим”, сподели вътрешният министър по този случай. Той даде обещание повече полиция в Ботевград.

За избягалите пандизчии Радев съобщи: “Ние ги хващаме, няма пропуск. В момента търсим Радослав Колев “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР