снимка БГНЕС Гражданската анкетна комисия Контрабандтабак, формирана с помощта на

...
снимка БГНЕС Гражданската анкетна комисия Контрабандтабак, формирана с помощта на
Коментари Харесай

Паралелното разследване Контрабандтабак започва след Нова година


фотография БГНЕС

Гражданската анкетна комисия " Контрабандтабак ", образувана благодарение на специалисти на " Да, България ", ще стартира работа през първите седмици на новата година. Лидерът на " Да, България " Христо Иванов прикани в петък всеки, който има значими обстоятелства и документи за сдружението, да се свърже с групировката.

Той изясни, че паралелното следствие има за цел да предотврати замитането на казуса.

" Да създадем по този начин, че да бъде невероятно затварянето на очите, което следим от години в родните институции ", сподели Иванов.

След над месец закъснение основният прокурор Сотир Цацаров разгласи, че стартира инспекция по отчета на турската работа за битка с контрабандата и проведената престъпност (КОМ), сочещ тютюневия холдинг " Булгартабак " за главен източник на контрабандни цигари в южната ни съседка.

Разследващите обаче няма да се занимават единствено с съответния проблем, само че и с въпроса кой тъкмо е създателят на отчета, каква е била задачата на констатациите му и за какво тъкмо в този момент се изкарват те.

" Тоест, Цацаров ще ревизира турските служби и Интерпол ", сподели водачът на " Да, България ".

Според него оповестеното на основния прокурор Сотир Цацаров в четвъртък е следващ " опит на прокуратурата да направи безочлива инсценировка, да отсрочи реакциите, да завоюва време и да замете всичко под килима ".

Иванов подсети, че за отчета на КОМ се е схванало първо от медиите още на 14 ноември, а по-късно вътрешният министър Валентин Радев се опита да лъже, че в отчета не се загатва " Булгартабак ".

Според него механизмът припомня така наречен инспекции на изтеклите преди години записи от Банкя с присъединяване на Бойко Борисов и Николай Кокинов, в които се обсъждало назначението на самия Цацаров. След това инспекцията на прокуратурата бе главно за това кой е направил записите. Същота стана със абсурда " Яневагейт ".

" (Целта на тези инспекции е) Хем да се каже за пред чужденците, че инспекция има, хем е ясно, че тя ще е за друго. А пеевската пропагандна машина може да продължи да написа измислици. Няма вест. Все отново са решили, че даже без подправена инспекция не може да се мине. Наскоро в София бяха докарани служащите от " Булгартабак ", офанзивите против нас не стопират, нито против медиите, които имат смелостта да задават неуместни въпроси. Това демонстрира, че тематиката изнервя българската ръководеща мафия ", сподели Христо Иванов.

Той подсети, че нито " борците против корупцията в Народното събрание ", нито президентът Румен Радев са реагирали по тематиката " Булгартабак ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР