Снимка: БГНЕС/ЕПАОбобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през

...
Снимка: БГНЕС/ЕПАОбобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през
Коментари Харесай

Украйна евакуира Херсонска и Николаевска области, проблеми с електричеството ще има до края на март

Снимка: БГНЕС/ЕПА
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.

Украйна ще изтегля цивилни от неотдавна освободените региони на Херсонска и Николаевска области. Жителите на двата южни района бяха посъветвани да се реалокират в по-безопасни региони в централната и западната част на страната, на фона на опасенията, че вредите върху инфраструктурата, породени от войната, са прекомерно съществени, с цел да могат хората да устоят зимата.

Руските войски са упрекнати в изгаряне на тела на бунище в края на Херсон по време на окупацията им. Жители и служащи на обекта споделиха пред Guardian, че са видели съветски открити камиони да идват на обекта, носейки черни торби, които по-късно са били запалени, изпълвайки въздуха с огромен облак пушек и аромат на горяща плът.
Проблеми с тока ще има до март 2023 г
Украинците най-вероятно ще живеят с спирания най-малко до края на март, сподели ръководителят на огромен енергиен снабдител в понеделник, откакто държавното управление стартира евакуацията в Херсон.

Половината от енергийната инфраструктура на Украйна е развалена от съветски офанзиви, оставяйки милиони хора без електричество и вода с настъпването на зимата и температури под нулата, сподели президентът Володимир Зеленски.

Основният сюжет е, че в случай че няма нови офанзиви върху електрическата мрежа, тогава при сегашните условия на произвеждане на електрическа енергия, дефицитът може да бъде отмерено разпределен в цялата страна. Това значи, че спиранията ще бъдат на всички места, само че по-малко трайни.

Има и разнообразни прогнози за развиването на тази обстановка и те напълно зависят от офанзивите на Русия.
Здравна рецесия
Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че здравната система на Украйна е „ изправена пред най-мрачните си дни във войната до момента “. Регионалният шеф на СЗО за Европа, доктор Ханс Хенри П Клуге, прикани за основаването на „ филантропични здравни коридори “ към всички региони на Украйна, неотдавна възвърнати от Киев, както и тези, окупирани от съветските сили.
АЕЦ „ Запорожие “
Кремъл съобщи, че е угрижен от украинския обстрел на Запорожката атомна електроцентрала, която е под съветски надзор. Юрий Сак, консултант на министъра на защитата на Украйна, възрази, че обстрелът на завода в Запорожие е съветска тактичност, целяща да прекъсне електроснабдяването и да „ замрази украинците до гибел “. Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани членовете на НАТО да подсигуряват отбраната на атомните електроцентрали на страната му от „ съветски бойкот “.

Ядреният контролен орган на Организация на обединените нации трябваше да направи оценка на Запорожката централа в понеделник. Международната организация за атомна сила (МААЕ) съобщи, че силите, които стоят зад обстрела, са си „ играли с огъня “ и сходни офанзиви рискуват огромна нуклеарна злополука.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР