Снимка: БГНЕС Емирът на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани

...
Снимка: БГНЕС Емирът на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани
Коментари Харесай

Емирът на Катар е на първо официално посещение в България


Снимка: БГНЕС

Емирът на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани е на първото си публично посещаване в България в четвъртък по покана на президента Румен Радев.

Основните тематики в диалога сред двамата ще бъдат свързани със задълбочаването на връзките сред капиталовите, бизнес и университетските среди на двете страни, оповестиха от прессекретариата на президента.

На срещата им на „ Дондуков “ 2 се чака да бъдат разисквани и бъдещи партньорства в областите на стопанската система, енергетиката, селското стопанство, превоза, търговията и туризма.

В рамките на визитата на Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани ще се организира Българо-катарски бизнес-форум с присъединяване на над 60 представители на компании от Катар.

В програмата на държавното посещаване е планувано да бъдат подписани редица документи за двустранно съдействие в региона на предприемачеството, образованието и науката, енергетиката, младежта и спорта. По време на визитата си в България емирът на Катар ще беседва и с премира Бойко Борисов.

Очаква се и подписването на три меморандума в региона на енергетиката, младежта и спорта и образованието в Министерския съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР