Снимка БГНЕС архивРазкрилият пред света десетки хиляди документи на американската

...
Снимка БГНЕС архивРазкрилият пред света десетки хиляди документи на американската
Коментари Харесай

Сноудън: Руското правителство е корумпирано по много начини

Снимка БГНЕС списък
Разкрилият пред света десетки хиляди документи на американската Агенция за национална сигурност (АНС) Едуард Сноудън сподели, че съветското държавно управление „ е корумпирано по доста способи “, предава БГНЕС.

Москва даде леговище на Сноудън, с което го защищава от арест в Съединени американски щати. Работилията преди време като IT експерт и по контракт с Централно разузнавателно управление на САЩ Сноудън сподели, че руснаците са топли и умни хора, само че „ съществено “ не е склонен с политиката на съветския президент Владимир Путин.

В изявление за в. „ Зюддойче цайтунг “ 35-годишният Сноудън сподели: „ Мисля, че обществото се усеща обезсилено. Руснаците не са наивни, те знаят, че държавната телевизия не е надеждна. Руското държавно управление е корумпирано по доста способи, това е нещо, което съветският народ осъзнава. “ „ Руският народ е топъл, те са умни. Това е прелестна страна. Тяхното държавно управление е казусът, не народът. “

На Сноудън беше обещано леговище в русия, откакто той дойде от Съединени американски щати, откакто огласи през 2013 година необятно публикуваното необявено наблюдаване на АНС през 2013 година Срещу него са повдигнати три обвинявания по Закона за шпионажа в родината му, всяко от които носи – в случай че бъде приет за отговорен - най-малко 10 години затвор. На него му е позволено да остане в Русия до 2020 година

Попитан от „ Зюддойче цайтунг “ дали неговите мнения могат да го изложат на заплаха като разгневи Путин, Сноуден сподели: " Няма никакво подозрение, има риск. Може пък да не им пука, нали? Защото не приказвам съветски. И защото съм безусловно някогашен сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, за тях е доста елементарно да дискредитират моите политически възгледи като такива на американски сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ в Русия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР