Снимка БГНЕС архивПрезидентът на Сърбия Александър Вучич откакто е на

...
Снимка БГНЕС архивПрезидентът на Сърбия Александър Вучич откакто е на
Коментари Харесай

Интернет портал: Само в 9% от изказванията си Вучич казва истини

Снимка БГНЕС списък
Президентът на Сърбия Александър Вучич откогато е на поста от една година и е казвал истината единствено в девет на 100 от изказванията си и повече пъти е превишил президентските пълномощия, предава БГНЕС като се базира на портала „ Вистиномер “ и хърватския „ Индекс “.

Повече от 90% от изявленията на Вучич през първата година от неговия мандат са погрешни, сочи анализът. „ От 33 изказвания единствено 9% са правилни “, споделя „ Вистиномер “, добавяйки, че през този интервал Вучич е извършил единствено едно от шест обещания. „ През първата година от мандата си президентът неведнъж е превишавал и пълномощията си, като се стартира с избора на премиера Ана Бърнабич “, сочи анализът.

„ Истините “ на Вучич са илюстрирани с образеца с автомагистралите. „ Обещанието на Вучич, че през 2017 година ще има повече километра автомагистрали от Хърватия, не се материализира. Оказа се, че през 2017 година Сърбия е имала същия брой километри като Хърватия през 2003 година И не им стигат малко над 550 километра, с цел да се изравнят и то при изискване, че Хърватия спре да строи пътища. “ Сръбският държавен глава твърди, че растежът на сръбската стопанска система е по-висок от междинния за Европа и беше открито, че в този миг Сърбия е имала съвсем два пъти по-ниска от междинната стойност в страните от Европейски Съюз. Говорейки за намаляването на държавния дълг,

Вучич неведнъж съобщи, че през април 2014 година, когато става министър-председател, държавният дълг е бил към 77% от Брутният вътрешен продукт. В този миг държавният дълг е бил 62,5%, достигайки 70% от Брутният вътрешен продукт в края на годината “, споделя „ Вистиномер “. Вучич даде обещание, че кметът на Белград Синиша Мали ще подаде оставка до края на лятото на 2017 година, което беше настойчиво желано от белградчани. Но Мали остава в служба до края на мандата си и по-рано тази седмица беше определен за финансов министър.

„ Вистиномер “ е портал, който преглежда обстоятелствата, като прави оценка изказванията на длъжностни лица и политици и проучва значими обществени и стопански въпроси
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР