Снимка БГНЕС архивПостоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов

...
Снимка БГНЕС архивПостоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов
Коментари Харесай

Русия : Присъединяването на Македония към НАТО ще бъде грешка с последствия

Снимка БГНЕС списък
Постоянният представител на Русия в Европейски Съюз Владимир Чижов в изявление пред гръцки медии съобщи, че се надява решението на разногласието за името сред Атина и Скопие да способства за стабилността в района, само че добави, че приемането на Македония в НАТО ще бъде „ неточност с последици “, предава македонската електронна медия „ МКД “, представена от Фокус.
Дипломатът съобщи, че всяка страна има право да взема решения и да прави свои лични неточности. „ Но има неточности които имат последици “, съобщи Чижов, отговаряйки на въпрос какво е съветското отношение към възможното присъединение на Македония към НАТО. Същевременно той не пожела да разяснява процеса за смяна на конституцията на Македония и добави, че се надява разногласието за името да се реши на двустранно ниво и без външна интервенция.
„ Този контракт, надяваме се, ще ускори стабилността на Балканите и съдействието сред двете страни, само че не би трябвало да се преглежда като опрощение за бърз достъп на Македония във военния съюз “, съобщи съветският посланик. Според него Русия не се опълчва на разширението на Европейски Съюз, като има поради, че всяка страна има право да взема свои лични решения, само че има малко по-различна позиция във връзка с Алианса.
„ Разширяването на НАТО е нещо друго. По създание това е опит за битка със заканите и провокациите в XXI-ви век със средства и механизми на ХХ век “, уверен е Чижов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР