Снимка БГНЕС архивПосолството на САЩ в Скопие изрази загриженост от

...
Снимка БГНЕС архивПосолството на САЩ в Скопие изрази загриженост от
Коментари Харесай

Скандал около назначаването на Любе Бошковски и Джезаир Шакири за съветници на Заев

Снимка БГНЕС списък
Посолството на Съединени американски щати в Скопие изрази угриженост от назначението на Любе Бошковски и Джезаир Шакири за съветници на премиера Зоран Заев, предава Агенция Фокус като се базира на македонският " Независен ". Изданието оповестява, че на въпрос на редакцията, посолството на Съединени американски щати е прецизирало, че към този момент е изразило своята угриженост пред македонското държавно управление, само че този въпрос не е неизпълним за двете страни, защото на американските длъжностни лица не им е неразрешено да контактуват с лица от черния лист.
" Независен " вестник прецизира, че черният лист се употребява за ограничение на пътуването на жители, нежелани в Съединени американски щати от позиция на опазването на националната сигурност.
Македонският " 24 Вести " оповестява, че " макар бурята от отрицателни реакции след назначението на някогашния партизански пълководец Ходжа за консултант по интернационалните въпроси, вътрешният министър Оливер Спасовски продължава да го пази. " Изданието отбелязва присъединяване на Ходжа в гражданската война през 2001 година и само законното му приблизително обучение, което е спънка за заемането на съветническия пост.
" 24 Вести " цитира Оливер Спасовски, съгласно който " доста спорни персони, взели участие във военния спор от 2001 година не престават да участват в политическия живот на страната. "
Електронното издание " VOA " оповестява, че съгласно управлението на македонското Министерство на вътрешните работи назначението на някогашния пълководец от паравоенната албанска Армия за национално избавление (АНО) за външнополитически консултант, не е проблематично.
Изданието цитира мнението на специалисти, съгласно които Джезаир Шакири надали ще получи достъп до класифицирана информация.
Излъчващата на албански език телевизия " Алсат-М " предава, че " изборът на Джезаир Шакири - Ходжа за консултант продължава да вълнува обществеността "
Според телевизия " Сител " " министрите от държавното управление нямат нищо срещу назначението на някогашния партизански пълководец Джезаир Шакири - Ходжа за консултант по интернационалните въпроси против заплата от 600 евро. "
Електронното издание " А1 ОN " разгласява информация, озаглавена: " Ходжа даде под аренда Танушевци за 36 000 евро на година ", като цитира най известните постове в обществените мрежи.
Излъчващата на албански език телевизия " ТВ21 " също излъчи репортаж, озаглавен " Бошковски и Ходжа - персони нон грата в Съединени американски щати - реакция на американското посолство на новоназначените съветници на Заев ". Телевизията акцентира, че реакцията идва след назначението на някогашния вътрешен министър в държавното управление на Любчо Георгиевски (1998-2002), Любе Бошковски, за специфичен консултант и на някогашния албански партизански пълководец от Армията за национално избавление (АНО), Джезаир Шакири - Ходжа за консултант по интернационалните въпроси.

Агенция " Фокус " напомня:
През първата година на мандата си македонският министър председател Зоран Заев е назначил 13 специфични съветници, 10 съветници и 33 външни сътрудници. Редом с някогашния министър на вътрешните работи в държавното управление на Любчо Георгиевски (1998-2002), Любе Бошковски и на някогашния партизански пълководец от АНО, Джезаир Шакири - Ходжа, измежду тях личат и имената на Драгиша Милетич - консултант по външнополитическите въпроси, някогашен ръководител на Сръбската Радикална партия в Македония, основател на Православния съюз на сърбите и македонците в Македония и на Сръбската прогресивна партия в Македония и съперник на оповестяването на независимостта на Македония през 1991 година, ръководителя на Балканския съюз на египтяните (циганите) Рубин Земон и др.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР