Снимка БГНЕС архивФранция изрази твърдо неодобрение към изявление на американския

...
Снимка БГНЕС архивФранция изрази твърдо неодобрение към изявление на американския
Коментари Харесай

Франция осъжда остро коментарите на Тръмп за терористичната атака в залата Батаклан

Снимка БГНЕС списък
Франция изрази твърдо отрицание към изказване на американския президент Доналд Тръмп, който употребява атентатите през 2015 година в Париж, с цел да отбрани правото да се носи оръжие, предава БГНЕС.
„ Франция показва твърдото си отрицание за думите на президента Тръмп за атентатите от 13 ноември 2015 година и прикани да се почита паметта на жертвите “. Това съобщи говорителката на министерството на външните работи Агнес фон дер Мюл в официално съобщение.

По време на конференция на авторитетното американско оръжейно лоби NRA (Национална оръжейна асоциация) той разви теорията, че атентатите от 13 ноември 2015 година в Париж биха имали по-малко жертви, в случай че хората носеха оръжие.
На 13 ноември 2015 година 130 индивида починаха, а мнозина бяха ранени в серия от атентати във френската столица, отговорност за които пое екстремистката организация „ Ислямска страна “. Една от терористичните групи мазета 90 души в концертната зала „ Батаклан “.

„ Те са били избити брутално от дребна група терористи, които са имали оръжия. Те са стреляли умерено и са ги убивали един по един. Бум, ела тук, взрив ела тук, разказваше президентът, имитирайки с ръка джихадист с револвер, стрелящ по жертвите си. „ Но в случай че някой чиновник или просто клиент имаше оръжие, или в случай че някой от вас беше там с оръжие, ориентирано в противоположната посока, терористите щях а да избягат или щяха да бъдат обстреляни и това щеше да е друга история “, сподели Тръмп, с което си навлече гнева на Франция.

„ Свободното придвижване на оръжия в обществото не е преграда против терористичните офанзиви, в противен случай то може да улесни планирането им “, отвърна говорителката на Министерство на външните работи.. „ Франция се гордее, че е страна, където придобиването и притежанието на огнестрелно оръжие са прецизно регламентирани “, сподели тя и добави, че „ статистиките за жертви на огнестрелно оръжие не карат французите да премислят избора си “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР