Снимка БГНЕС архивЧерногорският министър на отбраната Предраг Бошкович потвърди, че

...
Снимка БГНЕС архивЧерногорският министър на отбраната Предраг Бошкович потвърди, че
Коментари Харесай

Черна гора ще бъде охраняванa със самолети на Гърция и Италия по линия на НАТО

Снимка БГНЕС списък
Черногорският министър на защитата Предраг Бошкович удостовери, че италиански и гръцки изтребители ще поемат отбраната на въздушното пространство на Черна гора в границите на задачата „ Еър Полисинг “ на НАТО, предава македонската медия „ НетПрес “, представена от Фокус.
Бошкович посочи, че съглашението би трябвало да бъде подписано с Агенцията за надзор на въздушното придвижване на Сърбия и Черна гора (SMATSA).
" Първо би трябвало да разгадаем това съглашение с SMATSA като организация, която би трябвало да обезпечи радарния облик за Черна гора. Надявам се, че това ще стане доста бързо. Той може да бъде подписан идващите седмици ", афишира Бошкович, отбелязвайки, че „ SMATSA и до момента отговаряше за ръководството на всички цивилен и военни самолети през въздушното пространство на Черна гора ".
Бошкович добави, че единствено по-късно съгласуването с Италия и Гърция ще следва техническите детайлности и съглашението.
Air policing е мирновременна задача, чиято цел е опазване на сигурността на въздушното пространство на държавите-членки и включва непрекъснато наличие 24 часа дневно, 365 дни в годината на изтребители прехващачи, които да са подготвени незабавно да реагират, в случай че има нарушение на въздушното пространство. Върховното командване на съюзническите сили за Европа (SACEUR) дава отговор за осъществяването на задачата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР