Снимка БГНЕС архивБългария разполага с необходимата инфраструктура и средства за

...
Снимка БГНЕС архивБългария разполага с необходимата инфраструктура и средства за
Коментари Харесай

Борисов: Разполагаме с необходимата инфраструктура и средства за продължаване на „Турски поток“

Снимка БГНЕС списък
България разполага с нужната инфраструктура и средства за продължаването на „ Турски поток ”, предава БГНЕС. Това е декларирал министър председателят Бойко Борисов, представен от „ Интерфакс ”.
България съвсем е достигнала формулата за организацията по превозване на газа от Турция през страната, съобщи пред кореспонденти министър председателят Борисов. „ Дори в случай че в този момент има директна тръба (Русия - България), нямаше да сме в положение да правим преноса, защото от Европейски Съюз ще ни наложат наказания. Директивата на Европейски Съюз блокира всички преноси по море ”, съобщи той. „ Трябва да намерим решение, формула за основаване на газоразпределителна мрежа в България и съвсем сме подготвени с концепцията. Единственият въпрос е под каква форма ще се транспортира газа? ”, акцентира той Борисов акцентира, че страната има нужните средства и инфраструктура, с цел да усили потенциала.

„ В България имаме нужната инфраструктура и не са ни нужни пари за нарастване на потенциала. Извършват се всички процедури за подсигуряването на маршрута. Имаме повече от 13 милиарда лв. във фискалния запас. Близко сме до вземането на решение ”, съобщи министър председателят. Той също по този начин подсети, че страната има контракт за превозване на газ през Украйна до 2030 година „ България е мощно заинтересувана да сътвори газов хъб на своя територия с геостратегическа значимост, защото там, където има газопроводи, няма войни ”, приключи той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР