Снимка: BGbasketЧерно море Тича и Левски са полуфиналистите от група

...
Снимка: BGbasketЧерно море Тича и Левски са полуфиналистите от група
Коментари Харесай

Трета победа за Черно море Тича при 16-годишните. Варненци са на полуфинал

Снимка: BGbasket

Черно море Тича и Левски са полуфиналистите от група В на финалите за момчета U16, които се организират във Варна. Днес тимовете завоюваха доста сложни мачове против Рилски състезател и ЦСКА, с цел да си обезпечат надлежно първо и второ място в групата, оповестява BGbasket.

Така към този момент са ясни и полуфиналните двойки, които ще се срещнат във вторник – Черно море Тича против БУБА баскетбол и Тунджа Ямбол против Левски.

Първият мач от групата за деня мина през игра на приливи и отливи за тимовете, с цел да се стигне до успеха на Левски над ЦСКА с 65:59.
Във втората среща от групата Черно море Тича се наложи над Рилски състезател със 71:68 в трагичен мач, решен в самия край. Баскетболистите на Георги Бакалов бяха по-силни през първата четвърт и откакто поведоха още първоначално, резултатът след 10 минути на терена беше 19:14. През цялата втора част обаче Рилски беше покрай противника си и не разреши отделяне, а в противен случай – приближи се единствено на две точки за 34:36 на почивката.

След подновяването на играта тимовете изиграха поредна доста оспорвана четвърт, още веднъж извоювана с дребна разлика от Рилски състезател, който стигна до поврат за 49:48 след 30 минути игра. В началото на последния интервал задатъкът на самоковци скочи до 6 точки, само че домакините съумяха да се върнат и да изравнят при 64:64 и четири минути до края. В идващите 150 секунди тимовете си размениха по две точки за ново тъждество, а минута преди края резултатът още веднъж беше еднакъв при 68:68. Стефан Господинов означи за варненци, с цел да ги изведе напред, а самоковци сгрешиха в последните си офанзиви и останаха трети в групата.

Димитър Евгениев записа 12 точки и 13 битки за спечелилите, 11 плюс 7 добави Стефан Господинов, а по 10 означиха Любомир Керемедчиев и Христо Ганчев (8 борби).

За Рилски Георги Ханджиев приключи с 16 точки и 8 битки, 13 вкара Даниел Огнянов, а с 10 точки и 11 битки се регистрира Румен Георгиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР