Снимка: БФХГ Българският ансамбъл по художествена гимнастика в състав Симона

...
Снимка: БФХГ Българският ансамбъл по художествена гимнастика в състав Симона
Коментари Харесай

Ансамбълът по художествена гимнастика взе европейско злато на топки и въжета


Снимка: БФХГ

Българският отбор по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изигра чудесно съчетанието си на топки и въжета и завоюва златен орден на европейското състезание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Състезателките получиха оценка от 22.825 точки, от които 14.200 за компликация. На второ място е Италия с 22.350 точки, а на трето - Азербайджан с 20.350 точки.

Отборът на Русия, който стана първенец в многобоя, позволи доста неточности и приключи едвам седми с 18.000 точки. С това осъществяване българските гимнастички демонстрираха страховит темперамент, откакто позволиха неточности през вчерашния ден на топки и въжета и приключиха на трето място в многобоя, а по-рано през днешния ден имаха и грешки на финала с пет обръча. На финала на пет обръча българският отбор се класира на четвърто място с 21.250 точки, от които 13.400 за компликация.

Европейската купа на обръчи завоюва Италия с 22.350 точки. На второ място е Украйна с 22.100 точки, а едвам на трета позиция остана Русия с 21.600 точки. Рускините също позволиха неточности и като цяло не се показаха на равнище през днешния ден.

" Това не беше нашето съревнование. Виждате, че девойките могат да играят доста по-добре. Чудесно е обаче, че ние самите сме си виновни за нашите дейности. Все още те не са състезатели, би трябвало да станат състезатели, на път сме. Аз съм максималист и смятам, че съчетанията ни би трябвало да са топ, с цел да получим високи оценки ", разяснява Весела Димитрова след края на конкуренцията.

" Много тежко съревнование. Ансамбълът ни няма конкуренция, само че на мен ми проличаха слабите места, върху които би трябвало да се работи до международното състезание. Аз съм щастлива от този резултат и от всичко, което се случи тук, тъй като нужното, което трябваше да стане до международното състезание, към този момент се случи. Трябва да се създадат някои промени в подготовката и всичко ще бъде в позитивна посока ", добави президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Така досега България има общо четири медала от континенталното състезание - през днешния ден злато на ансамбъла на финала на три топки и две въжета, сребро на Татяна Воложанина на финала на обръч при девойките, както и две бронзови оценки в многобоя при ансамблите и в отборната конкуренция през вчерашния ден.

От 16.00 до 20.30 часа е конкуренцията за многобоя при дамите с присъединяване на Катрин Тасева и Невяна Владинова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР