снимка Белфото, архивПри слециализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението,

...
снимка Белфото, архивПри слециализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението,
Коментари Харесай

Разкриха оранжерия за канабис край Варна, иззети са над 14 кила марихуана

снимка Белфото, списък

При слециализирана полицейска интервенция по линия на наркоразпространението, извършена взаимно от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна и ТСБОП – Варна, в частен дом в с. Кичево, стопанисван от Л.К. (48 г.), е разрушена оранжерия, оборудвана за развъждане на растения от рода на конопа.

Иззети са забележителен брой растения в ранен етап на развиване, инсталация за развъждане и 382,9 гр. суха тревиста маса, открита като марихуана. Л.К. предава на органите на реда и 227 бр. назаконно притежавани муниции.

При траялите полицейските дейности, в гориста околност, покрай селото, са открити два леки автомобила и молдовски жител (38 г.). В региона са открити и конфискувани пет чувала, съдържащи над 14 кг марихуана.

Работата по документиране и доказване на осъществените закононарушения продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Двамата мъже са арестувани към този момент за 72 часа откакто Окръжната прокуратура им повдигна обвинявания за засяване и развъждане на марихуана в лабораторни условия и за държане на високорискови наркотични субстанции за разпространяване – закононарушения по член 354а, алинея 1 и 354в от Наказателен кодекс.

Още през днешния ден Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане в съда за взимане ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на двамата обвинени.

При друга профилирана интервенция, провела се на територията на III районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Варна, са арестувани 110 гр. марихуана. Срещу Г.З. (26 г.) от Варна има формирано бързо полицейско произвеждане. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна, допълниха от полицията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР