Снимка: Бърнаут или прегарянето се изразява в емоционално изтощение в

...
Снимка: Бърнаут или прегарянето се изразява в емоционално изтощение в
Коментари Харесай

Бърнаут – причина за много лекарски грешки

Снимка:

Бърнаут или прегарянето се показва в прочувствено безсилие вследствие на стрес и отмалялост.

Според национално изследване повече от половината американски доктори страдат от бърнаут и позволяват обилни неточности. Запитани са 6 700 лекари за пропуски, сигурност на работното място и признаците на прочувственото прегряване. Резултатите сочат, че на 10 % от медиците им се е случвало да бъдат в такова положение за последните три месеца до изследването, а откривателите споделят, че страдащите от изгарянето са двойно по – склонни да създадат неточност.

Доктор Даниел Тауфик, инструктор по педиатрична сериозна грижа в Медицинското учебно заведение в Станфордския университет, твърди, че прочувственото прегряване е особено за лекарите поради напрежението и взаимоотношението с повече хора. Най-много неточности се позволяват при слагането на диагностика, установяване на дозата медикаменти, назначение на проучвания и проби, които могат да доведат до тежки последици за пациентите.

Според предходни проучвания всяка година поради лекарски неточности е имало сред 100 000 и 200 000 смъртни случая. Доктор Тауфик твърди, че близо 1/3 от американските лекари страдат от бърнаут във всеки един миг. Ако работната среда крие опасности и е несигурна, шансът да се извърши здравна неточност се усилва до четири пъти. Бърнаут може да се преодолее посредством ръководене на напрежението и образование за повишение на вниманието, само че и с административни промени за повишение на насладата в медицината и превозване на повече време с пациентите.

Повече от 55% % от лекарите оповестяват за бърнаут, една трета страдат от изтощеност, а 6,5 % се замисляли за посегателство към живота. Симптомите са по – чести измежду 11- те % от тези, които са създали здравна неточност, по отношение на останалите, които не са.

Доктор Джошуа Денсион, помощник по клинична медицина в Медицинския университет в Ню Орлийнс, счита, че доста мъчно се учат аргументите за лекарските неточности. Той твърди, че в някои от лечебните заведения има уелнес чиновници, с цел да се грижат за здравето на работещите. Д-р Денсион заключва, че за множеството от лекарите се изиска да работят повече, по – мощно в сравнение с преди, в среда, цялостна с преливаща информация и това е причина за по този начин нареченото прочувствено прегряване.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР