Снимка Б.Борисов ФбКрасива жена може много лесно да преодолее защитата

...
Снимка Б.Борисов ФбКрасива жена може много лесно да преодолее защитата
Коментари Харесай

Борисов пред немски журналист за снимките от спалнята: Сега не искам дори да виждам жени. Красива жена може много лесно да преодолее защитата ми

Снимка Б.Борисов Фб

" К расива жена може доста елементарно да преодолее отбраната ми ". Сега не желая даже да виждам дами. Вижте, сполучлив политик съм, само че персоналният ми живот е неуспех. Работя 20 часа дневно, цялото ми време е прекарано в работа, до момента в който враговете ми пробват да ми подреден кавги . ", декларира Бойко Борисов в изявление за  " Франкфуртер алгемайне цайтунг ", съобщи Дневник.

" Въпреки всичко, в този случай би трябвало да се удивлявам на причинителите какъв брой добре са го подредили. Неслучайно приказвам за методите на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Някои от съперниците ми, които работят за президента Румен Радев, са някогашни секрети сътрудници, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери от съветската военна разследваща работа. "

Това съвсем непосредствено обвиняване към президента за хипотетична връзка на хора от администрацията му със фотосите с пачки и златни кюлчета насочва министър председателят Бойко Борисов в изявление за авторитетния немски ежедневник " Франкфуртер алгемайне цайтунг ". Той и преди е коментирал в България, че празидентът му пускал дрон над двора в резиденция " Бояна " (бел.ред. - двамата живеят в прилежащи вили) и че му организирали компромати като по учебник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Сега още веднъж стартира тази версия с обяснението, тъй като това бил " единственият метод да бъде спряна известна партия като моята ".

Борисов съпоставя дамата, която евентуално е направила фотосите, с Мата Хари - фамозната холандска стриптизьорка, куртизанка и разузнавач най-малко за две разузнавания по време на Първата международна война. Премиерът изпада и в откровения, че към този момент не желае да вижда дами. Всички тези пояснения той дава в опит да избегне съответните отговори на значими въпроси, свързани със фотосите. В изявлението Борисов се оплаква с познати изказвания, които обаче доразвива и стига до това да твърди, че НСО не ревизира дамите, които го посещават.

Обяснявайки претекстовете за фотосите, той приказва за приемането на България в механизма ERMII и заключението, че

" едвам преди няколко месеца олигарсите в България осъзнаха какво съм им предизвикал " -

даже в миналото да са заобикаляли българската банкова система, " им е невероятно на европейско равнище ". От друга страна " банковата ни система е толкоз постоянна, че незаконни измами и срутване на банки като след измененията и когато социалистите бяха на власт в България, са невъзможни. "

Това провокира въпрос значи ли това, че " банките на България са толкоз сигурни, че хората към този момент няма потребност да държат пачки пари и кюлчета злато на нощните си шкафчета, както може да се види на фотосите ". Борисов не дава отговор.

Разговорът на Борисов с журналиста, дълготраен сътрудник на Балканите, Михаел Мартенс е първото му изявление от началото на митингите против неговото ръководство и против основния прокурор Иван Гешев тази година. За " Дневник " Мартенс удостовери, че диалогът е извършен при започване на октомври.

В изявлението той приказва доста повече за персоналния си живот и от обяснението му за това по какъв начин може да са направени фотосите и видеото се схваща, че не слага под подозрение достоверността им и има визия по кое време са направени - твърди, че " през последните 2-3 години, най-вероятно през 2017 година " (в това няма особена вест, тъй като през юни разбор датира изображенията като снимани през 2017-2019 г.). Според него става дума за фотоси, направени по друго време, тъй като когато са го снимали да спи, не е било задоволително компрометиращо и по-късно са аранжирали парите, златото и револвера до леглото му.

Борисов твърди, че " проектът е подготвян от години и всичките ми промени единствено подтикнаха враговете ми да работят ". Въпросът за фотосите от спалнята е подложен от Мартенс на няколко пъти още при започване на изявлението, само че Борисов настойчиво заобикаля отговора, с цел да изреди какви промени правел, по какъв начин се борел с престъпността и контрабандата, какъв брой бойни самолета е купил и по какъв начин работи за диверсификацията на енергийните доставки за преустановяване съвсем цялостната взаимозависимост от Русия.

Когато стартира да дава отговор за фотосите, той прибягва и до проява (става ясно от публикацията) с дамската чанта на Деница Желева, шеф на кабинета му, по какъв начин съгласно него жена може да вкара в държавната вила компрометиращите го детайли (бел.ред. - пачки с 500 евро и златни кюлчета) от фрагментите.

" Всеки, който гледа фотосите и кино лентата от моята къща, ще признае: аз пребивавам при елементарни условия. Почти като в казарма ", изтъква той като мотив, че някой се пробва да сътвори за него противоположно и непоносимо усещане за него. Преди години Борисов беше станал прочут с репликата, че живее самичък като куче, поради ролята си на министър председател, което в този момент опровергава.

" Успешен политик съм, само че персоналният ми живот е неуспех "

Разговорът стартира с уточнението, че въпреки изявление с държавен началник не трябва да визира тематика като спалнята му и това не е работа на обществото, появяването на случая в непознатите медии и думите на Борисов, че станалото има политическо естество, изискват да бъде помолен да изясни.

Помолен да посочи кого подозира, Борисов не навлиза в конкретика и декларира за фотосите:

" Разпространяваните изображения от спалнята ми са като взети от учебник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), където се дава съветът човек да бъде погубен, като вземеш истини за него и ги използваш за лични цели. "

В отговор на въпроса не се ли тормози от обстоятелството, че водачът на страна, членка на НАТО, може да бъде сниман без проблем в спалнята си, Борисов споделя: " Работата е там: в никакъв случай през всичките тези години, когато някоя дама ме е посещавала, защитата не ѝ е претърсвала и проверявала чантата. "

Когато журналистът пита не е ли това невероятна немарливост, той отвръща: " Вероятно беше неразумно. Именно заради това, на причинителите евентуално им е било елементарно " , само че в същото време

" красива жена може доста елементарно да преодолее отбраната ми "

 

и точно по този начин враговете са вкарали златото и парите съгласно него.

 

Той загатва и видеото, което се появи в средата на юли с фрагменти от вкъщи му и обръща внимание, че създателят се насочва към едно съответно чекмедже на нощното шкафче и демонстрира парите и кюлчетата. В диалога той още веднъж дава прегледен образец по какъв начин, в случай че съответна жена, идваща при него му е звъннала и той ѝ е споделил, че в този момент дава изявление и ще е в резиденцията до 15 минути, а защитата има указания да я пусне, тя има премного време да постави полезностите в чекмеджето и да направи записа. " Като Мата Хари. "

 

Пред Мартенс Борисов, запитан дали още има сходни гости " с непроверени чанти ", споделя:

 

" Сега не желая даже да виждам дами. Вижте, сполучлив политик съм, само че персоналният ми живот е неуспех. Работя 20 часа дневно, цялото ми време е прекарано в работа, до момента в който враговете ми пробват да ми подреден кавги . Казват, че имам къща в Барселона, имение в Лос Анджелис или на гръцки остров, където даже се твърди, че съм умъртвил манекенка. Когато хората се вгледат, нищо не остава от тези обвинявания. Трябва да знаете, че в България от дълго време има черен пазар за компромати. "

 

Борисов има поради медийни изявления, съгласно които има остров в Гърция, както и популяризираната в непознати медии - само че отречена - информация, че дамата, направила фотосите от спалнята, е убита. Случаят с Барселона (за който не става дума по-нататък в интервюто) обаче е обект на следствие, водено от испанските власти и замесило името му в работата им по международна схема за пране на пари.

 

Резолюцията на Екологичен потенциал и " пропагандата на враговете "

 

След дългото разискване на персоналния живот диалогът се насочва към метода, по който наподобява България в Европа и резолюцията, която Европарламентът утвърди в поддръжка на митингите и законността през октомври.

 

Коментарът на журналиста е за паниките на Екологичен потенциал за злоупотребите с евросредства в България, само че Борисов изяснява признатия документ с работата на " политическите съперници " в парламена - назад, комисията, която работи по тематиката " не политически, а професионално и с обстоятелства " продължава министър председателят, не е разкрила проблеми с използването на фондовете. Попитан дали изразът " систематичен отвод " от придържане към главните полезности на Европейски Съюз е просто политическа агитация, той дава отговор утвърдително и още веднъж опълчва резолюцията на отчета на Еврокомисията за върховенството на закона от края на септември (където в действителност имаше остри рецензии към България - да вземем за пример към съдебната система и медийния пейзаж).

 

Борисов изяснява, че в България " има доста следствия, в това число против министри или заместниците им, против депутати, кметове и разнообразни олигарси " - това е в отговор на думите, че по времето, когато основният прокурор на Европейски Съюз Лаура Кьовеши бе антикорупционен прокурор, бяха издадени десетки присъди против знакови фигури във властта и " или Румъния е доста корумпирана, а България е образец за господство на закона, или просто няма битка с корупцията в България като в Румъния. " Споменава, че следва началото на процеса против министъра на околната среда и водите Нено Димов, прекарал три месеца в ареста (и след това поставен под домакински арест) Пита какви принадлежности би трябвало да има като държавен началник, с цел да обезпечи още каузи и неоправдателни присъди, в случай че правосъдната система е самостоятелна.

 

В отговор Мартенс дава образец със случая " Осемте джуджета ", документирал офанзиви на правосъдната система против български бизнес, който немска компания би могла да одобри като " предизвестие да не влага в България ". Коментарът на Борисов по тематиката е за доверието на немския бизнес и положителното съдействие момента. " Ако обаче някой се замеси с нарушители, не мога да разясня, тъй като не знам нищо. "

 

Борисов свързва митингите с Божков

 

В изявлението Борисов също по този начин още веднъж свързва протестиращите с предприемача с 18 обвинявания Васил Божков. Попитан дали не е засегнатост към протестиралите през лятото да бъдат посочени като " отдалечено следени принадлежности на олигарх в изнание ", той споделя, че самият Божков се е показал като контролиращ митингите в " законно подслушани " от прокуратурата записи.

 

Прокуратурата разгласи сходно разобличаване през лятото, като популяризира фрагменти от записани телефонни диалози, само че доказателства към този момент няма. С хипотетичната интервенция на Божков министър председателят изяснява за какво огромна част от " честните и спонтанни стачкуващи се отдръпнаха от митингите с времето ". Твърди, че постоянно е приказвал за протестиращите с почитание и " постоянно " е търсил решения дружно с недоволни в обществото, само че " тези хора (участниците в митингите от тази година - бел. ред.) желаеха единствено оставката ми, въпреки че ще има парламентарни избори през март. "

In his 1st interview after the protests against him began in the summer, Bulgaria’s Prime Minister Boyko Borissov answered questions for 2,5 hours: On the photos of his bedroom showing a pistol, gold & packs of 500-Euro-notes on his bedside table. (1-5)
— Michael Martens (@Andric1961)
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР