Снимка: Аз, репортерътПожар избухна в ранните часове на днешния ден

...
Снимка: Аз, репортерътПожар избухна в ранните часове на днешния ден
Коментари Харесай

Горяха „Царските конюшни” в София

Снимка: Аз, репортерът

Пожар избухна в ранните часове на днешния ден в парцела на столичните булеварди „ Дондуков ” и „ Васил Левски ”, станал прочут като „ Царските конюшни ”, алармира фен на bTV.

От любителските фрагменти се вижда извънредно сериозен мащаб на пламъците и най-малко един екип огнеборци, изпратен да ги гаси.

Към момента няма публична информация от Министерство на вътрешните работи и пожарната за аргументите, нанесените вреди и дали има потърпевши.

Комплексът е бил употребен за конюшни по времето на цар Фердинанд. Там сега се обитава катедрата по приложни изкуства на Националната художествена академия.



Снимка: btvnovinite.bg

През 2016 година, обаче, обектът беше платен на безценица от някогашния шеф на КТБ Янко Иванов – за 90 лева на квадрат. Сделката, стартирана няколко държавни управления по-рано, беше подписана от тогавашния регионален шеф Веселин Пенев, който в този момент е обвинен поради нея.

В началото на тази година от културното министерство лансираха концепцията „ Царските конюшни ” да станат монумент на културата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР