Снимка AusOpen, ТуитърРадост и сълзи за България в първия ден

...
Снимка AusOpen, ТуитърРадост и сълзи за България в първия ден
Коментари Харесай

Григор тръгна със страхотна победа в Мелбърн, Пиронкова отпадна

Снимка AusOpen, " Туитър "

Радост и сълзи за България в първия ден на Откритото състезание на Австралия. Григор Димитров стартира със страхотна победа в първия шампионат от Големия шлем. 21-вият в света българин безусловно отвя първенеца на US Open за 2014 година Марин Чилич (Хърватия) с 6:4, 6:2, 7:6 (5) след 2 часа и 8 минути игра. 29-годишният хасковлия превъзхождаше противника си във всички съставни елементи на играта, като най-силните негови оръжия бяха сервисът и подсеченият му ретур. 32-годишният Чилич не бе от най-желаните съперници за Димитров, откакто водеше с 4-2 победи в досегашните им срещи на корта. Освен това в последните три сезона той доближаваше най-малко до осминфиналите в Мелбърн. Това предполагаше доста тежък мач за Григор още на старта, само че нищо от това не се случи през днешния ден.

Поставеният под №18 Димитров бе извънредно съсредоточен и спокоен, пласира 19 аса против едвам 4 на Чилич, записа 34 уинъра и направи едвам 19 непредизвикани неточности против цели 41 на хърватина. Неговата постоянна игра затрудни оптимално Марин Чилич, който бе бледа сянка на тенисиста, спечелил купа от Големия шлем и играл край на Australian Open през 2018 година.

По пътя към тази чиста победа Григор Димитров осъществя 4 побива от 10 благоприятни условия, като в това време позволи подаването му да бъде пробито единствено един път. Това се случи в 8-ия гейм на третия сет, само че българинът незабавно го върна, откакто преди този момент избави сетбол, написа Спортал.бг.

В идващия кръг противник на Григор Димитров ще е участващият с " уайлд кард " австралиец Алекс Болт, който надви в четири сета над словака Норберт Гомбос - 6:3, 6:2, 4:6, 6:3.

За страдание състезател №1 на България за 2020 година Цветана Пиронкова завърши присъединяване си още в първия кръг при дамите след загуба от Су Вей Сие с 5:7, 2:6. Цвети пропусна да завоюва първия сет, а във втория беше надиграна от 34-годишната тайванка, която действаше доста устойчиво от дъното на корта.

Пиронкова преодоля квалификациите, с цел да стигне до главната скица на шампионата в Мелбърн. Тя влезе в мача против намиращата се на 68-о място в международната ранглиста Сие като любимец, само че не можа да покаже същинските си благоприятни условия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР