Снимка: архив, Булфото8.4% е средният ръст на минималната работна заплата

...
Снимка: архив, Булфото8.4% е средният ръст на минималната работна заплата
Коментари Харесай

Статистиката не греши: У нас трудът се заплаща ниско!

Снимка: списък, Булфото

8.4% е междинният растеж на минималната работна заплата в 10-те последно признати страни членки в Европейски Съюз, стана ясно по време на семинар на КНСБ. В тази група спада и страната ни, в която минималното възнаграждение е 261 евро, оповестява " Монитор ".

В Полша, да вземем за пример, която също е измежду тези 10 страни равнището й е 503 евро. Всъщност това е групата с най-ниски нива по този индикатор. Среден растеж на минималната работна заплата има в страните Испания, Словения, Малта, Гърция и Португалия. Там те варират сред 859 и 677 евро.

С минимална работна заплата сред 1999 и 1463 евро Люксембург, Ирландия, Холандия, Белгия, Франция, Германия и Англия заемат първите места по растеж на заплащането.

Средната месечна заплата у нас пък е 542 евро бруто. Статистиката ясно очертавала обществения дъмпинг в родната промишленост, както и ниската цена на труда, стана ясно по време на семинара.

Освен това се следило и съществуване на сериозен проблем в разпределението на добавената стойност сред труда и капитала в интерес на капитала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР