Снимка АПИСанкциите за шофьорите, които карат без винетка, засечени от

...
Снимка АПИСанкциите за шофьорите, които карат без винетка, засечени от
Коментари Харесай

Дневник: Автоматични глоби за шофьорите - 300 лв. за липса на винетка

Снимка АПИ

Санкциите за водачите, които карат без винетка, засечени от автоматизираните пунктове за надзор, ще стартират да се изпращат с тръгването на тол системата през март, оповестява пред " Дневник " проф. Олег Асенов от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Това ще стане година и три месеца след въвеждането на електронните винетки, които замениха стикерите. При констатиране на липса на винетка от стационарните точки за надзор, на притежателите на леки колите ще бъдат изпращани санкции в размер на 300 лв.. За камионите и рейсовете глобите са други.

Те няма да могат да се възползват от предлаганата в този момент " промоция " при инспекция от чиновниците на така наречен тол полиция - възнаграждение на обезщетителна такса на място.

В момента санкции се постановат единствено от мобилните екипи, които са общо 100. Стационарните контролни точки доникъде на февруари ще са 295, а все още са с 30 по-малко. Проф. Асенов изясни забавянето с налагането на наказания от тях с желанието за равномерен преход и авансово дисциплиниране на водачите.

Друга причина, посочена при започване на годината, беше тази, че до края на годината ще има настоящи хартиени винетки. След като проектите за трансформирането им в електронни бяха преразгледани, в базата данни на тол ръководството няма информация за водачите, които са изрядни на база остарялата организация за заплащане на пътуването по пътищата.

При това състояние хиляди коли с хартиени винетки излизат като извършители, а при връзка по пощата няма по какъв начин да се отсеят неизрядните. От националното тол ръководството припомнят, че хартиеният винетен стикер би трябвало да остане залепен на предното стъкло на автомобила до приключване на валидността му.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за пол
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР