Снимка АПИАгенция Пътна инфраструктура, като оператор на Електронната система за

...
Снимка АПИАгенция Пътна инфраструктура, като оператор на Електронната система за
Коментари Харесай

Няма причини за отлагане на тол системата след 1 март 2020 г., съобщиха от пътната агенция

Снимка АПИ

Агенция " Пътна инфраструктура ", като оператор на Електронната система за събиране на пътни такси, няма аргументи да отсрочва старта на тол системата по-късно от 1 март 2020 година Това разгласи проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на АПИ, на конгрес за тол системата, проведен взаимно от АПИ и консултанта Световна банка. Направили сме рационален график за нейното въвеждане и считаме, че няма причина нейният старт да бъде отсрочен, е допълнил Асенов, оповестиха от пътната организация, съобщи вести.бг.

Средствата, които постъпват от пътни такси - винетни и тол, ще бъдат вложени в построяването, ремонта и рехабилитацията на републиканската инфраструктура. По предварителни планове за 2020 година, в случай че се запазят таксите, както са препоръчани в цената, приходите от таксуване на база изминато разстояние за 10 месеца ще са за близо 450 млн. лева, е показал проф. Асенов. Той е показал философията и същността на електронната система.

До 16 декември 2019 година Тарифата с препоръчаните размери на тол таксите за пътните транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 т е в процедура на публично разискване. Предложеният обсег е от 6 050 км при близо 20 000 км републиканска пътна мрежа, за която камионите и рейсовете в този момент заплащат винетни такси.

Системата е построена с обсег над 16 000 км, е припомнил изпълнителният шеф на " Капш Трафик Солюшънс " Михаел Вебер. Това е обсегът по Техническото задание към плана. Той е споделил, че тази инфраструктура разрешава прецизен надзор и тя подсигурява, че всеки, който употребява платените пътища, ще заплаща.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести </div
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР