Снимка: Алексей Навални, фейсбукОтровеният с Новичок“ руски опозиционен лидер Алексей

Снимка: Алексей Навални, фейсбукОтровеният с Новичок“ руски опозиционен лидер Алексей ...

Навални се възстановява, за първи път разказа какво е преживял.Снимка: Алексей Навални, фейсбук

Отровеният с „Новичок“ руски опозиционен лидер Алексей Навални за първи път проговори за това как протича лечението му в Германия.

„Нека ви разкажа как протича възстановяването ми. Пътят пред мен вече е ясен, макар и дълъг. Налице са очевидни проблеми – като факта, че телефонът в ръцете ми го усещам безполезен като камък, а това да успея да си налея чаша вода е пълен абсурд. Ще обясня. Доскоро не разпознавах хората и не си спомнях как да говоря. Не знаех как да изразя отчаянието си и затова просто мълчах. И това е само онзи по-късен етап, който самият аз си спомням“, казва за първите дни след събуждането си от комата Навални.

Той обяснява в профила си във Фейсбук, че в момента краката му треперят, когато се качва по стълбите, но това е огромен напредък, защото вече разпознава, че това са стълби, пише tribune.bg.

„Преди това просто щях да стоя там и да гледам. Така че все още има много проблеми, които трябва да бъдат решени, но изумителните лекари от Университетската болница „Шарите“ в Берлин решиха основния проблем. Превърнаха ме от „технически жив човек“ в човек, който има всички шансове да се превърне отново във Висшата форма на съществуване в съвременното общество - човек, който може бързо да превърта Instagram и без колебание разбира къде да сложи харесвания“, написа той.  

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg