Снимка: Алексей Навални/фейсбукОлег Навални бе освободен от затвора през 2018

...
Снимка: Алексей Навални/фейсбукОлег Навални бе освободен от затвора през 2018
Коментари Харесай

Московската полиция задържа Олег Навални, брат на арестувания Алексей Навални

Снимка: Алексей Навални/фейсбук

Олег Навални бе освободен от пандиза през 2018 година, откакто излежа три и половина години по присъда за нелегално заграбване

Московската полиция задържа през днешния ден Олег Навални, брата на задържания критик на Кремъл Алексей Навални, в хода на интервенция за обиски на жилища на опозиционни политици. Това заяви в " Туитър " шефът на Фондацията за битка с корупцията Иван Жданов, представен от Ройтерс.

По думите му Олег се е намирал в жилището на брат си по време на обиска. Не е известно за какво е арестуван.

Олег Навални бе освободен от пандиза през 2018 година, откакто излежа три и половина години по присъда за нелегално заграбване. Алексей получи условна присъда по същото дело, което съгласно съидейници е целяло да окаже напън върху него и да потисне опозицията.

Според Жданов обиските евентуално са част от следствие за апелите за демонстрации. Той разгласява видеоклип, сниман на друго място. На него се вижда по какъв начин Юлия Навална, брачната половинка на Алексей декларира на служителите на реда да почакат, до момента в който пристигна нейният юрист. Вероника Полякова, юрист на Навална, е стояла няколко часа пред вратата на жилището, преди да бъде пусната вътре от служителите на реда.

Източник: Българска телеграфна агенция

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР