Снимка: Алексей Навални, фейсбукАлексей Навални предприе ход, който създава напрежение

...
Снимка: Алексей Навални, фейсбукАлексей Навални предприе ход, който създава напрежение
Коментари Харесай

Алексей Навални съди гласа на Путин

Снимка: Алексей Навални, фейсбук

Алексей Навални предприе ход, който основава напрежение към Владимир Путин.

В Пресненския съд в Москва е бил получен правосъден иск от Навални против Дмитрий Песков, прессекретаря на съветския президент Владимир Путин. Искът е за оборване на изявление на Песков, че Навални приказва по информация от Централно разузнавателно управление на САЩ.

Това оповестява пред РИА Новости пресаташето на съда Лела Кокая.

" В съда постъпи исково заявление от Навални А.А. към Песков Д.С. за отбрана на достойнството, достолепието и деловата известност ", сподели тя.

Кокая отбелязва, че предмет на правосъдния спор са станали оповестени от медиите изречения на Песков: " Отчитайки, че с болния (б.р. - Навални в интервала на хоспитализирането му след отравянето) работят експерти на Централно разузнавателно управление на САЩ, всичко, които той декларира е това, което му поставя в устата тази организация " ; а също по този начин и " По-добре, в случай че тази организация води разговор не с нас посредством него, а непосредствено със своите съветски сътрудници от СВР (Службата за външно разузнаване), ГРУ (Главното разследващо управление) и другите спецслужби ".

В правосъдния си иск Навални настоява тези думи на Песков да бъдат приети за несъответстващи на действителността и дискредитиращи неговите чест, достолепие и делова известност. Освен това опозиционерът иска публикуване на опровергаване на формалния уебсайт на администрацията на президента Путин.

" Искът одеве постъпи, никакво процесуално решение не е взето ", прецизира пресаташето на съда Кокая. Тя прибавя, че няма искане за парично обезщетение, осведоми Сега.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР