Снимка: Алексей Димитров "24 часа" Нов формат с нов основен

...
Снимка: Алексей Димитров "24 часа" Нов формат с нов основен
Коментари Харесай

Пълна промяна в сутрешния блок на БНТ


Снимка: Алексей Димитров "24 часа "

Нов формат с нов главен водещ в утринния блок, евакуиране на културната стратегия към БНТ2, праймтайм за "Открито " на Валя Ахчиева и връщане на "Студио Х " в ефира на публичната телевизия - това са част от измененията в програмната скица, които генералният шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров афишира в изявление за "24 часа ".

"Ще променим утринния блок сигурно и ще го кръстим "Сутрешен блок ". "Денят стартира с просвета " ще се назовава към този момент "Култура.бг ", както е "История.бг ". Сутрин малкия екран е радио. Не седиш да гледаш вцепенено в екрана, а правиш 100 други неща. Чуваш го, правейки нещо. Мястото на тежката журналистика е вечер. Само България има този анормален модел заран някакви озъбени хора да ти приказват по изключително нечовечен метод. Вместо да са ти споделили от кое място да не минаваш, тъй като има запушване, да си вземеш чадър, тъй като ще вали ", споделя Каменаров.

Досегашният титулярен водещ на утринния блок Иво Никодимов ще бъде заменен през идващия ТВ сезон , излиза наяве от изявлението на генералния шеф на Българска национална телевизия.

"Ще остане половин час политика вътре с друг водещ. А евентуално симпатична млада двойка момче и момиче ще водят останалата част от предаването , която ще е най-вече със сервизна информация. Така хората ще излизат усмихнати от у дома заран. Ако успеем да създадем това, подписвам се, че ще счупим тренда и ще произведем мода ", споделя той.

БНТ2 ще приключи производството на обособени районни вести и ще смени напълно профила си към културен канал през септември 2018 г ., споделя още Каменаров.

"На процедура произвеждаме нов тв канал, който съдържа всичко - от жълтите плочки в София до най-сериозната външна страна. Той отново ще е политематичен, само че с профил просвета и обучение. Всичко ще има вътре - опера, спектакъл, изложения. Включително и огромната ни фантазия да вкараме вътре доста от тези младежи с съвременни специалности и занятия, които са недотам публично осъзнати и известни - блогъри, влогъри, трендсетъри, инфлуенсъри. Това са младежи, които имат почитатели, на които всеки от нас би завидял. Единственият метод по какъв начин да върнем младите пред тв приемника е този - да им дадеш платформа да вършат каквото желаят, стига да е културно, просветно и свястно ", споделя Константин Каменаров.

На въпроса дали са направени разбори и проучвания преди решението за смяна в цялостен публичен канал, Каменаров не дава съответен отговор. Пояснява, че "промяната ще резервира цялото наличие, изтънчено от лиценза ", само че обръща внимание, че сега БНТ2 е с рейтинг 0,02 "т.е. е на практика негледаем ".

По думите му - новините, които БНТ2 прави сега от районните центрове, костват 4 пъти по-скъпо от производството на "По света и у нас ".

От 2 април стопират две от публицистичните излъчвания на БНТ1 - "Плюс това " с Милена Цветанска и Георги Милков, и "Светът е 7 ".

"На дирекция "Информация " й е предоставено да показа оптимално бързо план за качествено предаване за интернационална политика. То най-вероятно ще е в пояса за истинска журналистика, който излъчваме в 21 ч и в който са "История.бг " и "Референдум ", споделя Каменаров.

На мястото на съботното "Плюс това " ще се даде още 1:30 ч. ефир на Георги Любенов.

"Открито " на Валя Ахчиева ще се излъчва в праймтайма след новините в неделя, като ще се редува с настоящата документалистика "В кадър ".

Ток-шоуто на Люба Пашова "Извън играта " се мести от Българска национална телевизия HD към програмата на БНТ1 и ще се излъчва в събота от 18:30.

Едно от предаванията на Мира Добрева - неделното "Отблизо " ще бъде спряно, а на негово място се готви ново младежко предаване с водеща Боряна Граматикова.

Българска национална телевизия е закупила правата за лъчение на "Шоуто на Греъм Нортън " от BBC, сериала "Геният Айнщайн " на NatGeo, а остарялата графа за престъпни филми "Студио Х " също ще се върне в ефира на националната телевизия. Продуцентите на "Шоуто на Канала ", което слиза от ефир в края на тази седмица, ще пишат нов план за хумористично предаване.

"То е наша истинска запазена марка с хора, които години работят тук, а са и наши другари. Но предаването се рутинира, стана еднакво, не се променяше задоволително. Те се съгласиха да напишат нов план. Няма да останем без хумористично предаване. Докато им се роди по-добра концепция или някой различен даде по-добра идея, на това място ще излъчваме филм ", споделя Константин Каменаров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР