Снимка: Актуално Ученици от Френската езикова гимназия и Музикалното училище

...
Снимка: Актуално Ученици от Френската езикова гимназия и Музикалното училище
Коментари Харесай

Ученици от Пловдив събират пари за възстановяване на дома на техен приятел


Снимка: " Актуално "

Ученици от Френската езикова гимназия и Музикалното учебно заведение в Пловдив провеждат благотворителен концерт за да съберат средства за възобновяване на опожарената къща на техен съученик и другар, заяви локалният уебсайт mediacafe.bg.

Инцидентът, оставил без дом 11-класника Васил Георгиев от Асеновград, се случил на 17 октомври м.г. Тогава пламъци обгръщат първо втория етаж на фамилната му къща, като при последвалото гасене на процедура е унищожена цялата. Така се оказва, че с цел да бъде годна за живеене, къщата би трябвало да бъде издигната отначало.

" Нашият другар Васко неотдавна претърпя нещастието да стане очевидец на това по какъв начин дома му и всичките му движимости, които за огромна част от нас са даденост, изгарят и се трансформират в пепел ", споделя пред електронното издание неговата съученичка във Френската гимназия Галена Ганчева.

" Ние, приятелите и съучениците на Васил, организираме концерт във Военния клуб изцяло и напълно от наше име. Обръщаме се към всички положителни сърца на този ден да поддържат самодейността ни, тъй като имаме вяра, че можем да реализираме доста, когато сме дружно ", споделя още момичето.

Концертът ще се организира на 23 февруари, петък, от 19.00 часа във Военния клуб в Пловдив, като входът ще бъде алегоричен – 5 лв., всеки ще може да подари и спомагателни средства. Програмата включва осъществявания от класическа, българска национална музика, рок и поп музика.

" Музиката е това изкуство, което постоянно е завладявало човешката душа по един магически, непонятен, загадъчен и по детски чист метод, като отстранява всевъзможни ограничавания и предразсъдъци… А всеки човек, който се е докосвал до нейния небесен свят, в никакъв случай не е оставал същият ", споделя Галена пред mediacafe.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР