Снимка acibademcityclinic.bgАбсурдно е и не може лекар да отказва помощ.

...
Снимка acibademcityclinic.bgАбсурдно е и не може лекар да отказва помощ.
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Абсурдно е, да се отказва помощ на колега

Снимка acibademcityclinic.bg

Абсурдно е и не може доктор да отхвърля помощ. Така разяснява доктор проф. Иво Петров отхвърли на екип на Спешна помощ да оказват помощ на сътрудника си, който умря от ковид, написа frognews.bg.

Проф. Петров описа пред Нова телевизия за колежка, болна от ковид, която е била на 24-часово дежурство и не е заразила нито един човек, тъй като са се спазили всички нужни защитни ограничения.

Не може да няма дифузно разпространяването на инфекцията, откакто се усилва броя на инфектираните. Това съобщи още той във връзка възходящите случаи на ковид у нас.

По думите му би трябвало да се работи съгласно обстановката. " Доста по-стабилни сме от прилежащите ни страни. Няма характерно лекуване на вируса, само че здравната ни система е сносно готова ", съобщи още кардиологът.

Той бе безапелационен, че пандемията е изострила рецесията с дефицита на фрагменти, а всички страни в Европа одобряват български експерти без проблеми и им оферират доста по-добри условия за труд.

Попитан дали системата има интерес да се записват повече заболели от ковид, проф. Петров съобщи, че регистрацията на такива случаи не е всеобща. " За Съединени американски щати и за Германия има такива случаи, за България - не знам. Всяка нечиста сделка обаче е наказуема ", акцентира още лекарят.

" Има всевъзможни предсказания, учредени на математически модели. Ние доста учим и знаем по какъв начин да се оправяме с бъбречните, сърдечните и неврологичните затруднения. 50% от нас са безусловно неподатливи на вируса. Активните случаи не би трябвало да ни тормози. Човешката популация, както и тази на прилепите от която потегли вируса, няма да загине. Знаем по какъв начин да се оправяме с затрудненията.

Няма термини като по-лек вирус, той ще има разновидности и колкото и да са тежки, то те ще са сходни на миналата. Вирусът няма изгода да ни убива ", изясни още той.

Що се отнася до PCR тестванията то те не могат да заловен вируса, в случай че той е слязъл от носоглътката.
 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР