Снимка: Bulgaria ON AIRВ Смолян кардиолози спасиха 29-годишна жена на рождения

...
Снимка: Bulgaria ON AIRВ Смолян кардиолози спасиха 29-годишна жена на рождения
Коментари Харесай

Кардиолози спасиха 29-годишна майка на рождения ден на детето й

Снимка: Bulgaria ON AIR

В Смолян кардиолози избавиха 29-годишна жена на рождения ден на дъщеричката й. Заради интервенцията по неотложност в регионалната болница проработи лаборатория по инванзивна кардиология, която целият район очакваше да стане факт от десетилетие.

Севдие е единствено на 29 години и през днешния ден е жива с помощта на смолянските кардиолози, които отварят към момента неработещата лаборатория единствено поради нея, оповестява Bulgaria ON AIR. Жената се оказа с просторен миокарден инфаркт. Това в действителност е допустимо най-големият размер засягане на сърцето, с съвсем цялостно задръстване. Като причина за това нейно положение е доста тежката фамилна анамнеза.

Оказа се, че татко й също е умрял на 30 години ненадейно и изрично от инфаркт. Севдие знаела, че се постанова да бъде първият пациент в новото поделение, все пак се доверила на лекарите да й сложат стент.

Другата опция била като за всички пациенти до момента - да пътува съвсем два часа до Пловдив. През сълзи младата жена благодари на екипа избавил живота й, с цел да бъде още веднъж до 5-годишната си дъщеричка.

Така, въпреки и последна в страната, смолянската болница може да приема пациентите в инвазивен център до 90 минути след постъпване на сигнала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР