Снимка Прессекретариат на президентаАмбицията на България и Ирак е да започнем

...
Снимка Прессекретариат на президентаАмбицията на България и Ирак е да започнем
Коментари Харесай

Ирак има интерес да възстанови активните си икономически връзки с България

Снимка Прессекретариат на президента

Амбицията на България и Ирак е да стартираме да възобновяваме наличието на наши компании на иракския пазар в редица браншове, в които в недалечното минало сме били стопански сътрудници. Това съобщи президентът Румен Радев след среща с президента на Ирак Бархам Салих в Ню Йорк, съобщи вести.бг.

Двамата разговаряха в границите на 74-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, заяви прессекретариатът на българския президент.

Добрите стопански връзки сред България и Ирак в недалечното минало са добра основа да се възобнови партньорството сред двете страни в новите условия на демократично развиване, беше общата позиция на двамата президенти. България имаше мощно наличие в региона на строителството, хидротехниката, изследването и производството на петрол и газ, медицината и образованието. В тези посоки Ирак е отворен за партньорства и цени високо българските експерти и компании.

" Надявам се, че при покачване на сигурността в страната България ще има своето наличие в Ирак ", съобщи Румен Радев.

По време на срещата Бархам Салих съобщи интереса на Ирак към опита на страната ни в прекосяването към прехода към народна власт. Ще разчитаме на повече иракски студенти да се образоват в нашите университети, съобщи президентът Румен Радев.

По време на срещата президентът съобщи, че България ще продължи да поддържа напъните на Ирак за стабилизиране и възобновяване на страната и е подготвена да спомага в процеса на демократичните й промени. Ирак има потребност от поддръжка, тъй като повторната дестабилизация на страната ще засегне нашия район и във връзка с сигурност, и във връзка с внезапно увеличение на мигрантските и бежански потоци, съобщи Румен Радев пред публицисти.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: