Снимка Правителствена информационна службаПремиерът Бойко Борисов пак тръгна на обиколки из страната с

...
Снимка Правителствена информационна службаПремиерът Бойко Борисов пак тръгна на обиколки из страната с
Коментари Харесай

Бойко Борисов инспектира завод за стъкло в Търговище

Снимка Правителствена осведомителна работа

Премиерът Бойко Борисов пак потегли на обиколки из страната с джипа си.

Този път министър-председателят вози кмета на Търговище доктор Дарин Димитров в колата си. Министърът на финансите Владислав Горанов също пътува с Борисов.

Тримата отиват да посетят завод за стъкло в региона, съобщи вести.бг.

" Трябваше да дойда на откриването, само че бях на публично посещаване в Сараево ", обърна се Борисов към шефа на завода.

" Поели сме ангажимент и ще помогнем на общината да се реновира пътната инфраструктура до завода на „ Тракия Глас България ЕАД “. Извеждащият път от предприятието е извънредно значим, защото по него всекидневно минават тировете, изнасящи стока. Ще вземем решение и ще окажем поддръжка ", сподели още той.

" Наличието на такова огромно произвеждане оказва удобно въздействие за развиването на Търговище. Населението се усилва, хората живеят с добър стандарт ", означи кметът на града и добави, че няма безработица.

Общо три са производствата на вложителя, които функционират  – за плоско стъкло, за домакинско стъкло и за автомобилни стъкла. Около 2500 души за заети в главното произвеждане, а дружно със съпътстващите производства и предприятия, работните места, основани от вложителя, са близо 5000.

" Поддържаме положително равнище на заплатите, има и нараствания. Усещаме вашата поддръжка ", разяснява шефът на завода за стъкло.

" Вдигаме приходите непрестанно, само че и бизнесът би трябвало да се постарае. Вдигайте заплатите, с цел да не ви избягат служащите. Тук заплащат и наеми служащите, значи върви и търговията ", каза Бойко Борисов.

Министър-председателят продължава инспекциите към Автомагистрала " Хемус ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР