Снимането на филми извън графика не е евтино, нито спирането

...
Снимането на филми извън графика не е евтино, нито спирането
Коментари Харесай

Холивуд губи 20 милиарда долара от коронавируса

Снимането на филми отвън графика не е на ниска цена, нито прекъсването на производството по стотици сюжети или пък спирането на телевизионни сериали. А какво се случва с бостаналите без работа артисти, каскадьори, асистенти?...

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи нова възбрана за пътувания от Европа, ориентирана към прекъсване на разпространяването на ковид. Тази възбрана за пътувания торпилира всевъзможни проекти за разпространение на филми на доходния европейски пазар. 70 000 кина са затворени в Китай и Съединени американски щати.

Предварителните оценки демонстрират, че ударът ще е по-различен от всичко, което Холивуд е преживявал до момента и загубите ще са задминат единайсетцифрена сума, даже в случай че изискванията останат същите, а не по-лоши.

Глобалният бокс офис към този момент пое коронавирусен удар от най-малко 7 милиарда $. Ако се включат и остатъка от март, а по-късно и април и май, изгубените доходи ще се повишат с още 10 милиарда $, което ще докара до обща загуба от към 17 милиарда $. А в случай че рецесията продължи и след май, това ще задмине всички предвиждания, съгласно „ Холивуд Рипортър ".

Отлагането на идния филм за Джеймс Бонд евентуално ще коства от 30 до 50 милиона $.

Отказът от премиерата на „ Нито дума 2 " осем дни преди излизането ще коства към 30 милиона $.

Тъй като до излизането на „ Бързи и гневни 9 " имаше повече от два месеца, загубите му ще бъдат по-малки от тези на останалите.

Бродуей също е в колапс. Месечно прекъсване ще докара до изгубени доходи, оценени на 100 милиона $.

Съюзът на театралните реализатори „ Actors Equity " прикани федералните и локалните чиновници да оказват помощ на засегнатите служащи в областта на изкуството и развлеченията, защото те са изправени пред загуба на приходи, здравно обезпечаване и пенсионни спестявания.

„ Сега е време Конгресът и локалните управляващи да слагат служащите преди всичко, с цел да подсигуряват, че всички, които се занимават с изкуства и развлечения, ще имат достъп до заплатен отпуск, опазване на здравето и компенсации за безработица ", се споделя в изказване на съюза.

Филмовите и телевизионните продукции влагат 49 милиарда $ в локалния бизнес годишно, а общата развлекателна промишленост обезпечава 2,1 милиона работни места.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР