Снимак: БулфотоДо три години ще имаме медицински хеликоптер на цена

...
Снимак: БулфотоДо три години ще имаме медицински хеликоптер на цена
Коментари Харесай

До три години ще имаме медицински хеликоптер на цена 20 млн. лв, обявиха от Министерството на здравеопазването

Снимак: Булфото

До три години ще имаме медицински хеликоптер на цена 20 милиона лв., оповестиха от Министерството на здравеопазването по отношение на " постъпили журналистически запитвания ", представени от OFFnews.bg.

" Процедурата по закупуване на медицински хеликоптер, оборудван с нужната здравна техника и обзавеждане, за обезпечаване на незабавна здравна помощ по въздух, е в ход и не е преустановявана ".

Лидерът на партията " ИТН " Слави Трифонов написа във фейсбук на 26 ноември, че " страната ни остава единствената в Европейски Съюз, която няма медицински хеликоптер и че даже Северна Македония има два ".

От здравното министерство пишат, че планът за покупка на най-малко един медицински хеликоптер е утвърден на 24 септември тази година. 

Стойността му е 19 999 990, 62 лева, а средствата са отпуснати по Оперативната стратегия " Региони в напредък ". Срокът за осъществяването е 36 месеца.

" Към сегашния миг пазарното изследване е финализирано и към този момент се изготвят техническите спецификации за публичната поръчка ", прибавят от министерството на опазването на здравето.

Освен експертен екип от Министерство на здравеопазването, в работната група, подготвяща процедурата, вземат участие и специалисти от Авиоотряд 28, командването на Военновъздушни сили, Специализиран отряд " Въздушно наблюдаване ", " Гражданска въздухоплавателна администрация ", " Военномедицинска подготовка и обезпечаване " към ВМА.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР