Снима се нов български игрален филм, в който рок музиката, смехът

...
Снима се нов български игрален филм, в
който рок музиката, смехът
Коментари Харесай

Много впечатляващи автомобили и едно Жигули в новия български игрален филм на режисьора Виктор Божинов

Снима се нов български игрален филм, в който рок музиката, смехът и известните лица ще са в основата на интересна съвременна история, която поглежда и към изминалите 30-ина години. „ Голата истина за група Жигули “ на режисьора Виктор Божинов е за известна българска рок група от 80-те години, която се разпада, когато е на върха на славата си.

Времето трансформира усетите на публиката и бандата е изцяло забравена. Членовете ѝ са изпокарани между тях до гибел, всеки от тях живее напълно друг живот и тъне в неопределеност. Един ден, неочаквано телефонно позвъняване ги принуждава да загърбят враждите и съвсем принудително да се съберат още веднъж. Лидерът на групата Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със сложната задача да поведе „ Жигули “ още веднъж към успеха, само че с всеки минал ден мисията започва да наподобява все по-невъзможна, като това води до голям брой комични обрати. В останалите основни функции ще видим Филип Аврамов (Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев - Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня).

Още от заглавието проличава, че във филма играят роля коли. Наистина, няколко впечатляващи нови возила присъстват в разнообразни подиуми и са умело вплетени в сюжета, подчертавайки характера и профилите на героите. Вносителят на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover в България, „ Мото-Пфое “, предостави премиерни модели, които вземат участие в целия снимачен развой. Дебютните, напълно нови Ford Kuga и Raptor ще бъдат показани в множество моменти от кино лентата. В разнообразни подиуми се появяват още кросоувърът Volvo V60CC, спортният Jaguar F-Type и първокласният Range Rover Sport.

Сред всички тях фокусът пада върху автомобила на Киша, героя на Димитър Рачков. Това е Ford Kuga, който e най-новият и електрифициран модел на Ford до момента, с цялостна гама хибридни мотори, включително мек, цялостен и зареждащ се (Plug-in) хибрид. Kuga дебютира пред българската аудитория през месец септември т.г., тъй че присъединяване му в новия български игрален филм е част от стратегията по популяризирането на новия SUV на Ford.

Снимачният развой на „ Голата истина за група Жигули “ ще продължи до края на август на разнообразни местоположения из цяла България, само че едни от най-знаковите сцени се снимат в Бургас, в границите на фестивал, провеждащ се на морската гара. Рок музиката във кино лентата е особено създадена за плана и дава обещание да заживее самостоятелен живот, отвън лентата.
„ Смятам, че през идната година хората ще имат потребност от повече смях и усмивки. Целта на „ Голата истина за група Жигули “ не е да даде на зрителите само и само развлечение. Искаме, чрез положително въодушевление да накараме хората да се замислят какво се случи с тях през последните 30 години. Благодарни сме, че имаме опция да работим, даже и в тази комплицирана конюнктура, а екипът, който сме събрали, подсигурява филм на високо ниво, който няма да ви остави равнодушни. “, споделя режисьорът на филма Виктор Божинов („ Възвишение “, „ Под прикритие “, „ Връзки “, „ Стъклен дом “, „ Столичани допълнително “).

За създателите на кино лентата:
Зад камерата застава един от най-добрите оператори в България, Антон Бакарски, познат от работата си по родни заглавия като „ Възвишение “, „ Под прикритие “, „ Връзки “ и взел участие в редица международни продукции като „ 300: Rise of an Empire ” и “The Expendables 2 ”.
Сценаристи са Ваня Николова („ Под прикритие “, „ Връзки “) и Нели Димитрова („ Love.Net “, „ Възвишение “, „ Връзки “), а продуцент на кино лентата е Кръстьо Ламбев заедно със своя екип от Concept Studio („ Докато Ая спеше “, „ Маймуна “, „ Връзки “, сезон 3).

За „ Жигули “:
За незапознатите – това е марка съветски автомобили по лиценз на италианския Fiat. Произвеждани са в съветския завод “АвтоВАЗ ” в гр. Толиати, Самарска област, от 1970 до 2012 година. По времето на социализма “Жигули ” беше мечтаната кола за мнозина в България, за която желаещите чакаха ред най-малко 15 години. Това е по този начин, тъй като изборът сред марките автомобили, създавани в страните от Варшавския контракт бе дребен, а количеството на това произвеждане бе ограничено.

*Източник:

Снимки: КОНСЕПТ СТУДИО
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР