сничмка: Изправи се. БГНе сме трето качество държава и осмо

...
сничмка: Изправи се. БГНе сме трето качество държава и осмо
Коментари Харесай

Мая Манолова поиска разформироването на РИОСВ в страната: Те са пионки на икономически силните

сничмка: Изправи се. БГ

Не сме трето качество страна и осмо качество жители. В другите европейски страни съблюдават екологичните условия и стандарти и се постановат наказания. Защо в България да не може? Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова пред медиите във Враца. Тя отиде в града поради на митинга против мръсния въздух там.

Според водача на „ Изправи с. БГ “, Регионална инспекция за опазване на околната среда би трябвало да се разформироват и да се преосноват. „ Те са се трансформирали в пионки на стопански мощните и са рискови за българските жители “, съобщи Манолова.

В циментовия цех до врачанското село Бели Извор се горят годишно над 80 хиляди тона RDF от софийския цех за отпадък. Около 20% от изгаряния отпадък е текстил, импортиран от Италия, добави Манолова.

Протести ще има и в София, където кметът Фандъкова не се съобрази с мнението на жителите и продължава с желанието си за създаване на апаратура за горене на отпадък в центъра на столицата, сподели още Манолова. Във всяка област има стопански мощен човек. Такива фабрики не би трябвало да са затваряни, а да дават отговор на стандартите и да са следени 24 часа със станции, които жителите могат да наблюдават, безапелационна бе тя.

 

Мая Манолова напомни, че от " Изправи се.БГ " внесоха законопроект, с който се не разрешава вносът на отпадък в България от трети страни, лимитира се времето за престой на боклука и България да не става дестинация за непознат отпадък.

 

На дневен ред е въпросът дали да се внася толкоз отпадък в България. Бяхме на пристанището във Варна и видяхме тоновете отпадък, които се докарват от разнообразни европейски страни и по-късно се извозват към заводите за горене, сподели още Манолова.

 

В последните дни Манолова беше на митингите за чист въздух в Нова Загора, Стара Загора, Велико Търново, Русе, както и на делото в пазарджишкия съд, в което тя пази про боно ръководителя на инициативния комитет за чист въздух в Пещера Златка Цвеева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР