Снежно бедствие в Смолянско. Много райони в Южна България са

...
Снежно бедствие в Смолянско. Много райони в Южна България са
Коментари Харесай

Бедствено: Затворени пътища и населени места без ток заради снега

Снежно злополучие в Смолянско. Много региони в Южна България са в клопката на зимата. В Родопите изобилният снеговалеж затвори пътища и остави обитаеми места без ток. Образуваха се и свлачища.

Военна техника почиства пътя Пампорово-Чепеларе. Движението към този момент е пуснато, само че се управлява от пътни служители на реда. Възстановено е електрозахранването в региона на Доспат и Сърница, където от през вчерашния ден няма ток.
Тежка конюнктура в Родопите поради мощния сняг (СНИМКИ) Движението в региона на Пампорово се реализира постепенно
Обилен снеговалеж и паднали дървета блокираха Пампорово. Десетки чакаха с часове, без да знаят по кое време ще могат да минат.

Военните от 101-ви Алпийски полк и профилирана техника също се включиха в битката с бедствието. Заради дълбоките преспи обаче даже снегопочистващата техника закъсва.

Много туристи останаха в курорта, защото колите им са затрупани. На места снегът доближава над метър и половина.
Бедствено състояние в Смолянско поради тежката зимна конюнктура В Родопите има голям брой закъсали коли, свлачища и паднали дървета
Снежната буря остави и голям брой обитаеми места без електричество. Активизираха се и свлачища. При едно от тях в Община Баните се наложила евакуация на две възрастни дами, а при друго се съборила селскостопанска сграда.

Усложнена зимна конюнктура и в Югозападна България. Снегът сътвори доста проблеми. Най-натоварено е по пътя към Банско. Зрители на bTV, които са на хижа „ Безбог”, алармираха, че от през вчерашния ден са без ток. Лифтът не работи и са блокирани в планината.

Тежкият сняг събори десетки дървета по пътя сред Добринище и Гоце Делчев. Скъсани жици и прекратено зареждане сътвориха работа на спешните екипи. Свлачище в допълнение затрудни придвижването.
В клопката на зимата: Стотици тирове са блокирани край Монтана Причината е до неотдавна затвореният проход „ Витиня ”
До обяд проходът " Предела” беше затворен за камиони, само че те препълниха площадките и се наложи поетапното им пропускане. Тежка техника оказваше помощ на закъсалите.

Заради неприятните метеорологични условия ски зоната над Банско остана затворена. Достъпът до ски зоната над Разлог беше неосъществим поради многото паднали дървета. След обяд възбраната за камиони беше вдигната, а снегът мина в дъжд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР