Снежните и ледени фигури, изваяни от близо 10 000 творци

...
Снежните и ледени фигури, изваяни от близо 10 000 творци
Коментари Харесай

Снежните и ледените скулптури в Харбин станаха жертва на топлото време

Снежните и ледени фигури , изваяни от близо 10 000 създатели в китайския град Харбин , се разтопиха по време на извънредно топлото време. Това докара до най-ранното до момента затваряне на главната изложбена зона в границите на фамозния Международен зимен фестивал на снега и леда, съобщи Ройтерс.

 
Заради високите температури по време най-топлата зимна седмица в Северен Китай се наложи изложбената зона Ice And Snow World да бъде затворена - над 10 дни по-рано от плануваното.
Big thaw hits Harbin ice sculptures in China
— Reuters Top News (@Reuters) " Положението е спешно ", споделя представител на атракциона, допълвайки, че той е бил затворен от съображения за сигурност поради топенето на скулптурите от лед и сняг.

 
Зимният парк в Харбин - град в североизточната част на Китай, прочут със суровите си студове , е привлякъл над 1 милион гости от отварянето си на 23 декември предходната година. Част от посетителите, платили да видят ледени копия на Колизеума и Миланската катедрала , не крият разочарованието си от ранното затваряне.
 
Миналата година паркът беше затворен на 10 март, напомня организацията.

 
Леденият фестивал в Харбин всяка година притегля милиони гости от целия свят и е основен източник на доходи от туризъм за града, " заключен " навътре в провинция Хейлунцзян.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР