Снежни бури предизвикаха днес блокиране на пътища, прекъсване на обществения

...
Снежни бури предизвикаха днес блокиране на пътища, прекъсване на обществения
Коментари Харесай

Снежни бури предизвикаха блокиране на пътища и закъснения на полети в Китай

Снежни стихии провокираха през днешния ден блокиране на пътища, спиране на публичния превоз и закъснения на полети в китайската столица Пекин и други елементи на страната, съобщи ДПА.

Китайската държавна телевизия заяви, че поради неприятното време 184 автобусни линии в Пекин са били спрени в утринния час пик. Местните управляващи осигуриха повече влакове и механически личен състав за градското метро, което да компенсира спиранията на наземния превоз.

Според управляващите час пик е почнал през днешния ден доста по-рано от нормалното.

Зимата е един от най-сухите сезони в Пекин и доста рядко се случва да завали сняг. 

Заради мощния снеговалеж са затворени пътни прави и в провинция Хъбей, където се намира столицата, както и в северните провинции Хейлунцзян,  Ляонин, Цзинин и в самостоятелния регион Вътрешна Монголия, написа Българска телеграфна агенция.

Експресните влакове в Китай се движат с по-ниска скорост поради метеорологичните условия. В централната провинция Хънан снежна стихия сковава за малко работата на главното летище на административния ѝ център Чжънчжоу.

Повечето начални и междинни учебни заведения в града с население от 10 милиона души анулираха образователните занятия. Засега няма известия за произшествия и потърпевши.

Китайската метеорологичната работа предвижда снеговалежът в централната и източната част на страната да продължи тази седмица, показва ДПА.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР