Снежната покривка се увеличава в Западна и Северна България с

...
Снежната покривка се увеличава в Западна и Северна България с
Коментари Харесай

Сняг трупа в Западна България, пътищата са труднопроходими

Снежната завивка се усилва в Западна и Северна България с всеки минал час. Дъжд и сняг вали и в Южна България.
Температурите последователно се намаляват и до края на деня ще бъдат от минус 1 до минус 2 градуса. Валежите се чака да продължат и на следващия ден, като те ще бъдат по-интензивни в Северна България.

Силен снеговалеж има в Кюстендил, Пазарджик, София, както и в региона на проход „ Предел “, Юндола, Попови ливади, Сатовча и Добринище /обл. Благоевград/, Враца и Леденика /обл. Враца/, Ловеч, Троян, Ябланица, Априлци, Шипково, „ Троянски “ проход /обл. Ловеч/, Берковица /обл. Монтана/, Видин, прохода „ Шипка “.

На места има закъсали товарни коли. Създадена е организация за изтеглянето им, тъй че да не пречат и да затрудняват придвижването. Заради почистването на снега ситуацията е динамична, а Агенция „ Пътна инфраструктура” оповестява за краткотрайно затворени сектори.

Най-тежка е обстановката в региона на Благоевград. Там снежната завивка доближи 10 см и провокира съществени проблеми, а Агенция " Пътна инфраструктура " прикани водачите да се въздържат от пътешестване по автомагистрала и в целия сектор от София до Благоевград.

Заради почистването на снега е спряно придвижването на всички тежкотоварни камиони през прохода „ Предел” и към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Ст. Лисичково " на българо-македонската граница. Около 14,30 на изхода на Благоевград в посока Дупница поради непочистения път е имало буксуващи коли, заяви БГНЕС.

Въведено е ограничаване за придвижване на тежкотоварни коли и по автомагистрала „ Тракия” в посока София на територията на област Пазарджик – тук повода са влошената конюнктура в област София. Заради разчистване на снега е лимитирано и придвижването на тежкотоварни камиони по път II-62 Кюстендил – Дупница. Заради разчистване е лимитирано придвижването на камиони над 12 т по пътя Враца – Ботевград. Движението по път I-4 Микре - Голец се реализира в двете посоки в една лента заради произшествие, на място има пътна полиция.

Големите столични булеварди са проходими, само че придвижването по тях е мощно затруднено. Въпреки мобилизираната техника, в региона към Народното събрание, Ректората и Националния стадион „ Васил Левски “ се виждат недобре почистени сектори. Булевардите " Цариградско шосе " и " България " се почистват, само че мощният снеговалеж затруднява придвижването и там. Тежка е обстановката в региона на Телевизионната кула. Тежките метеорологични условия затвориха планувания седмичен фермерски пазар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР