Снежна покривка ще покрие част от Балканския полуостров съвсем скоро,

...
Снежна покривка ще покрие част от Балканския полуостров съвсем скоро,
Коментари Харесай

Снегът наближава Балканите

Снежна завивка ще покрие част от Балканския полуостров напълно скоро, предвиждат синоптиците. В идващите 48 часа над Балканите минава леден атмосферен фронт със забележителна облачност, вятър и превалявания. В последния ден от тази седмица ще е облачно със слаби валежи от дъжд следобяд в някои южни и източни региони. Вятърът денем ще остане слаб, а температурите – от 5 до 10 градуса, 12 градуса в крайния Югозапад. В планините термометрите ще демонстрират сред 1 и 6 градуса. Ще духа мощен вятър в планинските масиви на Югозападна България – Рила, Пирин и Родопите, съобщи NOVA.

Вечерта и в понеделник от запад на изток ще превалява в началото дъжд, а с рухването на температурите дъждът ще минава в сняг. През нощта ще завали сняг първо в западните региони, а след това и на изток. Утре денем на запад преваляванията ще спрат, само че на изток ще продължат до по-късно. По-обилни и продължителни снеговалежи се чакат в централните и източните елементи на Дунавската низина, където се обрисуват и мощни пориви напразно. Има условия за снегонавявания. Снежна завивка ще се образува в северната половина на страната – на множеството места до най-много 5 см, в източната част на Дунавската низина е допустимо снегът да доближи до 10-15 см. Синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева обясни, че в страната се чака първата по-сериозна конюнктура, при която дъждът ще минава в сняг. „ Най-дебела снежна завивка чакаме да се образува в Предбалкана, по високопланинските проходи в Стара планина и в Североизточна България - там е допустимо да се образуват и поледици ”, уточни още синоптикът. Вторник и сряда ще е студено, изключително там, където облачността се раздра.

Термометрите в ранните часове ще паднат до минус 5 - минус 10 градуса. Сутрешни мъгли ще намалят видимостта в някои ниски региони на страната. През втората част на седмицата – най-много в четвъртък вечерта и в петък - ще превали дъжд, само че ще остане топло за сезона. С наближаването на почивните дни вероятността за превалявания ще понижава, а температурите ще се покачват леко. През декември Стойчева изясни, че температурите ще бъдат към и над нормите. Месецът по прогнози се обрисува относително топъл. Най-ниските температури ще бъдат сред минус 12 и минус 7, а най-високите сред 7 и 12.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР