Снежна остава обстановката в много райони на Турция, а от

...
Снежна остава обстановката в много райони на Турция, а от
Коментари Харесай

Река в Турция, захранваща ВЕЦ, замръзна при температура от -21 градуса

Снежна остава ситуацията в доста региони на Турция, а от довечера снеговалежи се чакат и в Истанбул, оповестяват турски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Лошото време, което към този момент е обхванало източната част на страната, се чака да се настани през идващите дни и в Северозападна Турция.

В четири турски окръга в Централен и Южен Анадол има области, където образователните занятия са анулирани през днешния ден поради снега. Учениците ще се радват на почивен ден в целия окръг Малатия, а също и в избрани региони на окръзите Адана, Караман и Кахраманмараш. Няма да учат също си тудентите от някои университети.

Над двеста селища в Източна Турция са блокирани от снега в окръзи като Ван, Битлис и Хаккяри, оповестяват управляващите.

Река Карс в едноименния турски окръг, която зарежда с вода локална Водноелектрическа централа, е замръзнала при температура от минус 21 градуса по Целзий.

Студена вълна последователно настава от Балканите и към региона на Мраморно море, като от довечера се чака да стартират снеговалежи в Истанбул, които в началото ще бъдат под формата на суграшица. В региона се чакат и мощни ветрове.

Вчера вятърът е провокирал усложнения в морския превоз в северната част на Егейско море и в Мраморно море.

За столицата Анкара прогнозата е за дъжд, сняг и плевел вятър от довечера. Властите обръщат внимание на жителите, които се отопляват на печки на дърва и въглища, да бъдат внимателни, с цел да не се задушат с пушек.

Метеорологичната работа предизвестява за предстоящи проливни дъждове по крайбрежието на Егейско и Средиземно море. Валежите ще стартират от през днешния ден следобяд и ще обзет Чанаккале, Денизли, Анталия, Мугла и други региони по морското крайбрежие.

Според прогнозата на синоптиците студеният фронт ще се настани трайно и снеговалежите в Турция ще продължат до 9 януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР